Ufukta ittifak yok!..

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural ES TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin Meral Akşener’den sonra ikinci adamı pozisyonunda bulunan Oktay Vural’ın açıklamalarını özetlemeden önce, özetin de özetini yapayım; yerel seçimlerde ittifak – mittifak yok!..

16 Kasım 2023 08:49
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural ES TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin Meral Akşener’den sonra ikinci adamı pozisyonunda bulunan Oktay Vural’ın açıklamalarını özetlemeden önce, özetin de özetini yapayım; yerel seçimlerde ittifak – mittifak yok!..

ES TV Ekranlarında 50 dakika boyunca soruları yanıtlayan Oktay Vural’ın açıklamalarını üç ana başlık altında toplayabilirim.

Birincisi anayasa krizi hakkındaki görüşleri. İki; partisi seçimlere tek başına mı gerecek, yoksa son anda bir ittifak olacak mı? Ve üç, son zamanlarda sıkça görülen ve aralarında Nebi Hatipoğu’nun da bulunduğu istifalar…

Anayasa krizi hakkında Vural’ın açıklamaları. Zaten İYİ Parti’nin şimdiye kadarki açıklamalarıyla örtüşüyordu. Belli ki İYİ Parti AK Parti’nin getireceği bir anayasa değişikliğine soğuk bakıyor ve bu konuda iktidar partisini Meclis’te destek vermek niyetinde değil. Ayrıca Yargıtay 3’üncü Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusunu da sert ir dille eleştiren Oktay Vural, “Bu bir hukuk darbesidir” ifadelerinde bulundu.

Biraz önce “İttifak – mittifak yok” diyerek özetin özetini verdiğim konuda ise Oktay Vural’ın yine açık cümleler kurduğunu söyleyebilirim. CHP ile ilişkilerin partilerine zarar verdiğini söyleyen Vural, İYİ Parti’nin kimseye seçim kazandırmak gibi bir görevinin olmadığını, kimseye seçim kaybettirmek gibi bir hedefinin de bulunmadığını kaydetti. Yani bir anlamda, “Biz seçime kendimiz için giriyoruz. Biz kazanamadığımız takdirde kimin kazanıp, kimin kaybettiği alakadar etmez” demek istedi. 

Türkiye’nin AK Parti ve CHP seçenekleri arasında sıkıştığını da kaydeden Oktay Vural, İYİ Parti olarak üçüncü bir yol arayışında olduklarını söyledi. Oktay Vural ayrıca, İstanbul ve Ankara’ya özgü sınırlı bir ittifak ihtimaline de kapıyı kapattı.

Oktay Vural’ın istifalar hakkında sert açıklamalarda bulunmadığı da gözlendi.Mesela aynı gün AK Partiye geçen Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti’ye “Şirket” benzetmesi yapsa da Vural pek oralı olmadı. Aslını ararsanız biz Eskişehirlileri çok ilgilendiren bu istifadan daha önemli iki kayıp yaşadı İYİ Parti. Bunlardan biri Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’dı. 

Size İYİ Parti’den küçük bir kulis vereyim; İYİ Partililer Durmuş Yılmaz’ın istifasıyla biraz rahatlamış görünüyorlar. Partiden üst düzey kiminle konuştuysam Sayın Durmuş Yılmaz’ın çok kaprisli bir isim olduğunu ve birlikte çalışma kültürünün olmadığını belirtiyordu. 

Partiden istifa eden diğer isim ise Bahadır Erdem. 6’lı masa zamanında İYİ Parti’yi Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil eden Bahadır Erdem’in istifası ise biraz ideolojik görünüyor. Erdem’in istifası çok önemli çünkü kendisinin CHP ile ittifak yapılması konusunda partisinin en önde gelen ismi olduğunu biliyoruz.

Sırf bu istifa bile, Oktay Vural’ın katıldığı Ekstra Gündem Programından çıkarttığım sonuçla örtüşüyor; İYİ Parti hiçbir yerde ittifak yapmayarak ve “Hür ve Müstakil” bir parti olarak yoluna devam edecek...

 

İndirip indirip, bindiriyorlar…

13 Kasım Pazartesi sabahı motorin fiyatlarına 1 lira 64 kuruş indirim gelince içimden, “Eyvah!” demiştim, “Hükûmet indirdiğine göre, bindirmeye hazırlanıyordur…”

Nitekim ve maalesef hafta ortasında haklı çıktım. Çarşamba günü gelen zamlarla yakıt fiyatları, indirim olmadan önceki hâlinden de yüksek oldu. Buna göre Eskişehir’de motorin 40 lira 26 kuruş, benzin 34 lira 43 kuruş ve LPG 18 lira 68 kuruşa çıktı.

Millet olarak aklımızla dalga geçilmesine alıştık. Artık bizimle dalga geçmelerine sinirlenmiyoruz bile. Hani Gabar’da petrol, Karadeniz’de doğalgaz çıkmıştı? Hani her şey çok daha ucuz olacaktı?
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi