Tren uçağı sollar mı!

Serkan Açıkgöz yazdı

12 Mart 2017 10:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Yüksek hızlı tren teknolojisi için Hindistan'dan destek alan ABD'li şirket Hyperloop One, ülkenin dört bir yanını kısa sürede dolaşabilecek trenin taslaklarını tüm dünyaya tanıttı.
ABD’li şirket Hindistan’dan aldığı destekle bir ilke imza atıyor. Dünyanın en hızlı treni için geri sayım başladı. Hindistan’ın bir ucundan diğerine sadece 80 dakikada ulaşılabilecek. Mumbai ve Delhi arasındaki mesafenin hızlı tren ile uçaklardan daha hızlı kat edileceği belirtildi. Projenin, Hindistan gibi yüksek nüfuslu bir ülkede, ulaşım alanında devrim yaratması bekleniyor. Duyurulduğu günden itibaren dünyanın dört bir yanında test çalışmaları yapılan Hyperloop'un en büyük destekçisi Hindistan oldu. 'Hyperloop One Global Challange' adında düzenlenen yarışmada 90 ülkeden 2 bin 600 mühendis arasında eleme yapıldı.
Proje aşamasında Hyperloop projesinin ilk testleri, ABD'nin Nevada eyalatinde 2017 yılında yapılacak. Dünyadan çok sayıda bilim insanı bu testte yer alacak. Bu ve buna benzer gelişmeler insanı umutlandırıyor. Bir yandan teknolojinin kötü yanlarından dem vursak bile, ileriki günlerde uluslararası ulaşımda yüksek hızlı trenlerin kullanılabileceği umudu, gelecekle ilgili insana başka bir heves veriyor.
 
Büyükanne ve büyükbabalar dikkat
Günümüzde kullanılan lenslerle mümkün olmayan bu yenilik, 'likit lens'e sahip akıllı gözlüklerle mümkün olacak. Utah Üniversitesi araştırmacıları, geliştirdikleri esnek lensler ve basınçsal elektrikli pistonları kullanarak, akıllı gözlüklerin bir prototipini ürettiler. Hem uzak hem de yakını görmekte zorlanan hastalar üzerinde yapılan denemelerde gözlüğün, her iki mesafeyi de pistonların hareketiyle lens kırvımlarını değiştirerek, net olarak gösterdiği kanıtlandı. Akıllı gözlük camları mesafeleri otomatik olarak algılıyor ve görüntüyü ona göre netleştiriyor. Ne güzel büyükannelerimiz büyükbabalarımız bundan sonra teknolojiden çok daha iyi şekilde istifade edebilecekler.
 
WhatsApp bu cihazlarda çalışmayacak
WhatsApp'ın resmi bloğundan yapılan açıklamaya göre, bazı Android, IOS, Windows, BBOS ve Symbian işletim sistemini kullanan cihazlar 30 Haziran itibariyle WhatsApp'ı kullanamayacak. İşte o cihazlar. BlackBerry OS ve BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 ve Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi