Teşekkürler Çakırözer

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, aralarında Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı'nın da olduğu tutuklu gazetecilerin yargılandığı duruşma öncesinde Ankara’daki Sıhhiye adliyesi önünde açıklama yaptı.

4 Ocak 2024 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, aralarında Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı'nın da olduğu tutuklu gazetecilerin yargılandığı duruşma öncesinde Ankara’daki Sıhhiye adliyesi önünde açıklama yaptı.
Meslektaşımız Utku Çakırözer ne zaman bir gazeteci, yaptığı habercilikten dolayı susturulmaya çalışılsa, gidip destek veriyor. Bu konuda kendisine teşekkür ederiz.
Basının susturulması, her zaman gerçeklerin gizlenmesini isteyen iktidarların işine gelir. Bir sene önce çıkan dezenformasyon yasası da yalan haberle mücadele etmek için değil, gerçek haberin susturulması için çıkarılmış durumda.
Son olarak Türk Milliyetçisi gazeteciler Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı da “Milliyetçi paylaşımlarda bulunmak” suçundan içeri tıkıldılar. Tabii burada amaç çok tanınmayan bu iki meslektaşımızı zindana tıkmak değil, bu vesileyle vatansever gazetecilere göz dağı vermek. Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı’nın başına gelenler ben dâhil, memleketini seven bütün gazetecilerin başına gelebilir.
Ancak muktedirlerin bilmediği bir gerçek var. Biz Türk Gazetecileri İzmir’de düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’lerin soyundan geliyoruz.

Emeklinin işi zor 

TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile emekli ve memurun zammı da netleşti. Açıklanan enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37,56; memur ve emeklisi de yüzde 49,3 zam alacak.
Neden SSK ve Bağ-Kur emeklileri daha az zam alıyor anlamış değilim. Netice itibarıyla bu ülkede enflasyon varsa, Bağ-Kur’luya da SSK’lıya da memur emeklisine de aynı oranda yansıyor.
Ayrıca emeklinin geçen sene yaz ortasında alması gereken zammı almadığını da hatırlatalım. Özetlemek gerekirse emeklimize yapılan zamlar çok yetersiz. Hayatının en rahat dönemini geçirmesi gereken emeklilerimize Allah kolaylıklar versin.

Vatan borcu kanla ödenir 

Bedelli askerlik 182 bin 608 lira oldu. Sayın Erdoğan bir zamanlar bedelli askerliğe karşı olduğunu, parası olmayan fakir çocuğunun şehit olduğunu ama zengin çocuklarının parasını bastırıp tezkere aldığını söylüyordu. Ancak daha sonra bedelli askerliği de çıkartan kendisi oldu. 
Çok net bir şekilde söylüyorum; bedelli askerlik derhal kaldırılmalı. Fakir çocuklarının vurulduğu ama zengin çocuklarının ayrıcalıklı olduğu bir düzen bizi rahatsız ediyor. Atalarımız vatan borcunu Çanakkale’de Sakarya’da kanlarıyla ödediler. Vatan borcu parayla takas edilemez. Hükûmetin bu saçmalıktan bir an önce dönmesini istiyoruz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi