Tepebaşı’ndan örnek proje 

Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik bir kurs düzenleyerek, savunma sanatları eğitimi veriyor. Hiç uzatmadan, son söyleyeceğimi baştan yazayım: Tepebaşı Belediyesi’nin yaptığı mükemmel bir şey.

21 Kasım 2023 07:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik bir kurs düzenleyerek, savunma sanatları eğitimi veriyor. Hiç uzatmadan, son söyleyeceğimi baştan yazayım: Tepebaşı Belediyesi’nin yaptığı mükemmel bir şey.
Kadınların kendini koruyabilmesi çok önemli. Bir erkek, bir şekilde kaba kuvvetiyle kendisini savunabilir. Ama o kuvvet kadınlarda yok. Hele ki saldırgan bir erkeğe karşı kadının canını, malını ve namusunu koruması çok zor.
Bu açıdan baktığımızda Tepebaşı Belediyesi’nin sadece kadınlara yönelik savunma sanatı kursu açmasını önemsiyorum. Bu kurslar yaygınlaşmalı, diğer belediyeler tarafından da örnek alınmalı.
 
Yabancılar kaçıyor 
Kısa adı BP olan British Petrol, 111 yıldır yatırım yaptığı Türkiye’den ayrılmaya karar verdi. Akaryakıt sektörü eskisi kadar cazip değil. Ancak yine de BP o kadar geniş bir ağa sahipti ki, Türkiye’den çıkması için bir sebep yoktu.
Bütün bunlara karşın dünya çapındaki BP’nin Türkiye’den çıkması, “Fareler batan gemiyi terk ediyor” olarak yorumlandı.
Türkiye her geçen gün ağır bir kargaşaya doğru sürükleniyor. Biz Türkler hâriç herkes Türkiye’nin geri dönülmez bir felakete sürüklendiğinin farkında. Bir an önce vatandaş aklını başına almazsa, “Kırk katır mı? Kırk satır mı?” misali felaketlerden felaket beğenmek zorunda kalacağız.
 
Siyasete kadın eli değsin 
Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, AK Parti’den Tepebaşı belediye başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu. Gücüyener’in önce partisindeki diğer aday adaylarının arasından sıyrılması, ardından da halkın oylarını alması gerekiyor. Ancak burada kendisinin seçim şansını değerlendirecek değilim. Yalnızca kadın siyasetçilerin sayısının artması beni mutlu ediyor. Eskişehir’in en büyük ilçesi olan Odunpazarı’nda da bir diğer kadın aday, İYİ Partili Emine Edizgil yarışa katılacak.
Hangi partiden olursa olsun siyasete kadınların ilgi göstermesi hayırlı bir gelişme. Biz erkekler dünyayı yönetmeyi pek beceremiyoruz. Siyasete biraz da kadın eli değsin.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi