Tepebaşı’nda dengeler değişir mi?

Meclis aday listelerinin de yayınlanmasıyla birlikte Tepebaşı bölgesinde seçim çalışmaları hızlandı. Şimdi “Tepebaşı” denildiği zaman ortada Ahmet Ataç gerçeği çıkıyor. Sayın Ataç Tepebaşı bölgesinde sevilen ve beğenilen bir isim. 

22 Şubat 2024 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Meclis aday listelerinin de yayınlanmasıyla birlikte Tepebaşı bölgesinde seçim çalışmaları hızlandı. Şimdi “Tepebaşı” denildiği zaman ortada Ahmet Ataç gerçeği çıkıyor. Sayın Ataç Tepebaşı bölgesinde sevilen ve beğenilen bir isim. 
Ferdi Tayfur’un meşhur şarkısı “Merak etme sen” sloganıyla yola çıkan Ahmet Ataç’ı çok keyifli görüyorum. Ataç’ın en büyük avantajı seçmen gözünde çok karşılığının olması. Muhtemelen Sayın Ataç bile kaçıncı keredir seçime girdiğinin sayısını unutmuştur. Biz hatırlatalım; Ataç 2019 seçimlerinde oyların yüzde 56,30’unu alarak rakiplerini sildi süpürdü. Tabii bu seçimde kendisini İYİ Parti de destekliyordu. Ancak aynı Ataç daha önceki seçimlerde de ciddi başarılar elde etmişti. Mesela 2014’te yüzde 46,90 oy almış çok ciddi bir isim olan rakibi Orhan Soydaş’a 13 puan fark atmıştı.
2009 seçimlerinde 44,70 oy alarak AK Partili Murat Canözer’e 9,5 puan fark atmıştı.
Lafı fazla uzatmaya gerek yok; Sayın Ataç 2004 – 2009 Tacettin Sarıoğlu dönemi hariç 1999 yılından bu yana sürekli Tepebaşı halkanın takdirini topladı. Özetlemek gerekirse Ahmet Ataç Tepebaşı’nın sokaklarını avucunun içi gibi biliyor, ciddi bir seçim tecrübesi var ve özgüveni zirvede.
Karşısındaki adaylardan Hamit Yüzügüllü seçimlerden önce daha ziyade Odunpazarı için konuşulan bir isimdi. Yine de Sivrihisar Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetler herkesin aklında. Ayrıca AK Parti’nin yanı sıra MHP tarafından destekleniyor olmak, onun da tıpkı Özkan Alp gibi büyük avantajı.
Hamid Yüzügüllü kavgadan beslenen politikacılardan değil. 2019 seçimlerinde en yakın rakibinin (BBP / Mehmet Çini) aldığı oyun iki mislinden fazlasını kazanmıştı. Sayın Yüzügüllü 10 sene içerisinde bir köşede unutulmuş olan Sivrihisar’ı bir Türkiye markası haline getirdi. Bu özellikleri Tepebaşı seçmeni tarafından göz önünde bulundurulacaktır.
İYİ Partili Şükrü Ketenci ise seçimlere dört elle asılıyor. Demokrat Parti’de yıllarca başarılı bir politika yürüten Ketenci tam bir “Tepebaşı profesörü”… İlçenin bütün mahallelerini, bütün köylerini çok iyi tanıyor ve sağlam bağlantıları var. İYİ Parti’de son bir sene içinde iki ilçe başkanı değişti. Buna karşın süratli bir şekilde toparlandılar. Şimdi İYİ Parti’nin çalışkan bir teşkilatı var ve seçimlerde ağırlığını hissettirmeye başladı.
Bu seçimlerin en büyük sürprizi ise eski AK Partili Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu’nun Yeniden Refah Partisi adına adaylığını açıklaması oldu. Sayın Sarıoğlu Tepebaşı’nı avucunun içi gibi biliyor ve halkta ciddi karşılığı var. Tepebaşı’nı 2004 – 2009 yılları arasında yönetmişti ve AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmesi bekleniyordu. Ancak AK Parti’de “Birlik”ten kuvvet doğdu ve Tacettin Sarıoğlu’nun adaylığı son dakika golüyle engellendi. Şimdi 2009’da yenilen hurmalar, 2024’te AK Partililerin midesini tırmalıyor. Alacağı oylar kendisini iktidara taşır mı bilemeyiz. Ancak AK Parti cenahını endişelendireceği de bir gerçek.
Yıllardır Tepebaşı’nda Ahmet Ataç – AK Parti çekişmesi yaşanıyordu. Şimdi işin içine İYİ Partili Şükrü Ketenci ve Yeniden Refah Partili Tacettin Sarıoğlu da girdi. Bakalım Tepebaşı’nda dengeler nasıl değişecek?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi