Taş

10 Ekim 2016 11:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Göle bir ‘taş’ attım, bütün kurbağaların sesi kesildi. (Fin Atasözü)

Köşemin ismi ‘Taş’. Belki de çocukluğumda keyifle okuduğum bir yazardan ilham aldım. ‘Taş’ benim fikirlerim olacak. ‘Taş’lama olacak. ‘Taş’ atmak olacak. ‘Taş’ı gediğine koymak olacak. ‘Taş’ kalple ‘taş’ gibi fikirler savunulacak…

‘Taş’ atacağız. Atılan taş su birikintisinde de, havuzda da, gölde de, denizde de bir etki yaratır. Etkisi dalga dalga büyür, genişler.

Siyaset de bir okyanustur. Taşın dalgası da okyanusta büyük olur. ‘Taş’ (fikir) dalgaları da hızla büyür. Sonsuzluğa kadar uzanır.

Fikirler baskı altına alınabilir. Kişi ve kurumlar sindirilebilir. Ama asla yok edilemez. Bir gün mutlaka bir ‘taş’ın altından çıkar. Gerçekler anlaşılır ve pişmanlıkla da olsa, doğruydu denilebilir.
Okyanusa ‘taş’ atanlardan olacağım. Dalga dalga büyüyenlerden olacağız. Gelişeceğiz. Bizle beraber çok ‘taş’ atanlar da olacak. Onlar da büyüyen halkalara sebep olacaklar. Halkalar birbirleri ile kesişecek, yenilikler doğuracak. Kesişen halkalar demokrasi göstergesi olacak. Demokrasi ve demokratik düşüncenin okyanustaki göstergeleri olacağız. Kesişecek, iç içe geçeceğiz. Özgür bir dünya ve yaşam için hep birlikte uğraş vereceğiz.

Taş kafa değilsek, yenilik ve gelişmelere açıksak, aydınlık bir gelecek için hep birlikte olacaksak, tahammül gösterebileceksek, yüreğimiz taş bağlamadan bu ülkenin huzuru için elimizden geleni yapacaksak ne mutlu bizlere… Yoksa başımıza ‘taş’ yağar. Korunamayız. Geri dönüşü olmayan bir yolda hep birlikte batarız.

Taş gibi duralım. Korkmadan doğrular için savaşalım. Gerekirse ‘taş’ı gediğine koyalım. Ben artık Anadolu Gazetesi’ndeyim. ‘Taş’ yerinde ağırdır. Sizlerle ‘taş’ gibi dostluklar kuracağız. Gerekirse de taşı gediğine koyarak eleştireceksiniz. Mutluluk duyarım.

Tüm okurlarıma sevgi ve saygılar sunarım. Böylesine büyük bir ailede ve aile ortamında yazmak bana keyif verecektir. Sorgusuzca, içtenlikle aralarına kabul ettikleri için ESGROUP’a sonsuz teşekkürler…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Remzi Fatih Dedeağa 11 Ekim 2016 11:19

Murat Özgülün taş sütunundaki, taş gibi yazısını ve Anadoluya katılmasını kutluyorum.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi