Talihsiz olay

Sözlerime Perşembe günü tahsilsiz bir olay yaşayan meslektaşım ve aynı zamanda mesai arkadaşım Aytaç Ersoy’un, Eskişe

2 Eylül 2012 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Sözlerime Perşembe günü tahsilsiz bir olay yaşayan meslektaşım ve aynı zamanda mesai arkadaşım Aytaç Ersoy’un, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın ne yazık ki talihsiz sözlerine maruz kalması ile başlamak istiyorum. Milli Antrenör ve aynı zamanda yıllarca Türkiye’nin en köklü kulüplerini çalıştırma şerefine nail olan Ersun Yanal’ın bir basın mensubuna böyle bir davranışını hiç doğru bulmuyorum. Çalıştırdığınız kulüp ve içinde bulunduğunuz camianın tarihinin hiçbir köşesinde bırakın bir teknik direktörü, tesis çalışanlarınla dahi bu güne kadar böyle talihsiz bir olay yaşanmamıştır. Türkiye’de adından söz ettirmiş bir teknik direktör olarak futbola adanmış bir kariyerinizi, örnek alarak futbol adına bir şeyler yapmak isteyen bir insana bu davranışınız ne kadar doğru bir yol olacaktır. “seninle antrenmanda görüşeceğiz” sözünü kariyeriniz hangi dönemine sığdırıyorsunuz? Her basın toplantısında dediğiniz sözlerini hatırlatarak geçmişinize baktığımızda böyle hatırlanmak istenmeyen bir teknik direktör olmanız dileğiyle…
 
4-6-0 taktiği
Yaşanan bu üzücü olaydan sonra maça değinecek olursak, 11’lerin açıklandığı zaman Haziran ayında yapılan EURO 2012 aklıma geldi. Orada da hatırlayacaksınız İspanya, İtalya ile oynadığı 4-6-0 taktiği ile maça çıkmıştı. İspanya forvet elemanlarının formsuz oluşundan böyle bir diziliş ile oyuna başlamıştı. Eskişehirspor’da dün böyle bir oyun anlayışı ile sahaya çıkmakla bence doğru yaptı. Çünkü Nuhiu’nun son maçlarda çok vasat bir oyun sergilemesi ile bu maçta olmayışı bence yerinde bir müdahaleydi. Hızlı ve kanatlara iyi yayılan ve Tello’nun gününde oluşu ile merkezde Alper’in ve Veysel’in performansları Eskişehirspor için maçı almaya bir nevi yetti diyebiliriz. Ayrıca Kamara’nın tam istediği pozisyonlar ile de gol yolunda etkili olduk. Eskişehirspor kontra ataklar ile skor elde etmek isteyen bir görüntü vermişse de bunda en büyük etken forvet oyuncusunun olmayışıdır.
 
Dün ki galibiyet bence ilaç gibi geldi. En azından bu takımda özgüven sorununu ortadan kaldırmasında katkı sağladı diyebiliriz. Sezon başından beri Eskişehirspor’un yaptığı en iyi transfer Akaminko demiştim. Akaminko iyi işler yapacak gibi duruyor. Umarız aynı şey forvet hattı içinde böyle olur. Şimdi iki haftalık bir araya giriyoruz. Transfer döneminin kapanmasına çok az zaman kaldı. Umarım doğru tercihler yaparak Eskişehirspor’a katkı sağlayacak bir forvet alınır. Unutmadan Türkiye A Milli Takımımıza da oynayacakları zorlu maçlarda şimdiden başarılar diliyorum.
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi