TAKIM OLARAK KÖTÜ OLMAK

  2012-2013 futbol sezonunun en kötü 90 dakikasını oynayıp, tek bir olumlu pozisyona dahi giremeyen Eskişehirspor kale

17 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
 
2012-2013 futbol sezonunun en kötü 90 dakikasını oynayıp, tek bir olumlu pozisyona dahi giremeyen Eskişehirspor kalesinde görmüş olduğu 3 golün haricinde de ciddi pozisyonlar verdi.
Savunması en az hatan yapanın kaybetmeyeceğini forvet’inin de gireceği pozisyonlardan gol bulacağı tarafın mutlaka kazanacağı bir karşılaşma olacağı kanaatindeydim.
Nitekim savunması ayakta durmakta zorlanan, forveti ise en çok gol yemiş takımlardan biri olan, savunmaya karşı adeta yokları oynayıp, üretkenlik adına hiçbir varlık gösteremeyen Eskişehirsporlu futbolcuların bu kadar olumsuzluklar içinde kazanması imkânsızdı.
Orta sahasının bu kadar top kaybetmesi, kenar ve forvet elemanlarının etkisiz futbollar özellikle, savunmanın ters kademelerdeki hatalı pozisyon alışları, bununla birlikte yenilen goller de adam paylaşımındaki acemice yapılmış olan eksiklikler, alınmış olan mağlubiyetinde hazırlayıcısı oldu.
Orta alanı güçlü tutmak ve merkezden oynamayı tercih eden kayseri sporu durdurmak için, cezalı Tello’nun yokluğunda, daha ofansif bir futbolcu tercihi yerine, Mehmet Güvenin oynatılması doğru bir eylem olsa da, bu futbolcunun, etkisiz ve vasat oyunu ona güvenenleri de hayal kırıklığına uğratmasıydı.
Takım olarak çok kötü olan kırmızı şimşekli futbolcuların, sahada sinirli davranışlar içersinde olmalarının yanı sıra skor avantajını kaybettikten sonra, oyun disiplininden uzaklaşmaları ise çok hoş bir durum olmadı diye düşünüyorum.
Hepimizin bildiği gibi, futbolun temel prensiplerinden olan, iyi savunma ve iyi hücumu yapan takımlar kolay kolay kaybetmez. En azından ya iyi savunma yaparsınız, ya da iyi hücum yaparsınız ama Eskişehirspor, Kayseri spor maçında şansız bir şekilde her ikisini de yapamayarak mağlup olup ilk 5 hedefine bir adım geriden gitmek zorunda kaldı.
Şartlar ne olursa olsun desteğe devam. Bu maçta güzel olan tek şey ise taraftarın mağlubiyete rağmen takımlarına olan güvenirliliğinin ve inanmışlığının yitirmemiş olmasıydı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi