Süllü hekimlerin sesi olacak

31 Mayıs 2019 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Milletvekili Jale Nur Süllü’yü makamında ziyaret etti. 2008 yılında kurulan ve 68 il derneğini temsil eden federasyonun Başkanı Özlem Sezen'in önerilerini dinleyen Süllü, görev yapmakta olan 27 bin Aile Hekiminin çözülmeyi bekleyen sorunlarının olduğunu belirtti. Süllü bu konuları CHP Grubu olarak takip ederek, Aile Hekimlerinin sesi olacaklarını söyledi. Federasyon Başkanı Özlem Sezen talep ve önerilerinin olduğu dosyayı Süllü’ye teslim ettiklerini belirterek, "Sorunlarımızın çözümü adına Sayın Süllü’ye ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’de bulunan 27 bin Aile Hekimi’nin sorunları acil çözüm bekliyor. Sürekli yapılan yönetmelik değişiklikleri, yeni görevler ve beklentiler noktasında bizlerin fikirlerinin alınması önemli" dedi.
Yeniçağ Gazetesinin yaptığı bir habere göre Türkiye'deki her bir aile hekimine ortalama 4 bin hasta düşüyormuş. Bu oranın kötü ve yetersiz bir rakam olduğu ortada... Ayrıca aile hekimlerinin hükumetten alacağı ödeneklerin de yetersiz olduğu açık.
Türkiye'de aile hekimliği uygulamasını yaygınlaştıran AK Parti hükumetidir. Burada AK Partilileri tebrik ederiz. Ancak kurulan en iyi sistemlerin bile zaman içinde sorunları olabiliyor. Aile hekimliğinde de bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Aile hekimlerinin daha da yaygınlaştırılması hekim başına düşen hasta sayısının 4 binlerden – en azından – 2 bin seviyelerine düşürülmesi gerekiyor.
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nun bu konudaki görüşlerinin, hükumetimiz tarafından dikkate alınması lazım. Sayın Jale Nur Süllü'yü konuya gösterdiği hassasiyetten ötürü tebrik ederiz. Umarım hükumetimiz kendi yarattığı bu güzel sistemin içindeki aksaklıkları görür ve başarısını perçinler.

Polis – Vatandaş – Basın işbirliği

27 Mayıs tarihinde kaybolduğu belirtilen 14 yaşındaki Nisa bulundu. Demokratik Sol Parti'nin Eskişehir Teşkilatı'ndaki yöneticilerinden birinin kızı olan Nisa'nın vücudunda çeşitli darp izleri olduğu, saçlarının da başka bir renge boyandığı öğrenidi. Öncelikle 14 yaşındaki kızımızın hayatta olduğunu öğrenerek çok sevindik. Allah beterinden saklamış. Tabii kızcağızın başına neler geldiğini de bilemeyiz.
Vücuttaki yaraların iyileşmesi kısa sürer. Ancak insan ruhunda açılan yaraların iyileşmesi hiç kolay olmaz. Nisa'nın anne ve babasına evlatlarını derhal bir psikolojik tedaviye göndermesini tavsiye ederim. Nisa'nın bulunması tam anlamıyla Eskişehir'in başarısı. Hem basında hem de sosyal medyada konu gayet iyi bir şekilde anlatıldı. Bunun sonucu olarak da polisimize sayısız ihbarlar yapıldığını öğrendik. Emniyet yetkilileri bu sayısız ihbarı ayrı ayrı değerlendirip, titiz bir çalışmanın neticesinde mutlu sona ulaşmış. Polis – Vatandaş – Basın işbirliğinin güzel bir örneğini sergiledik. Bu toplumsal duyarlılığın devam etmesini dilerim...

Havada karada yakalanırsınız

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ramazan Bayramı tatili süresince 186 noktada 481 ekip ve 925 personelle görev yapacaklarını belirterek, üzücü olayların yaşanmaması için önlemleri aldıklarını söyledi. Ne zaman bayram olsa, vatandaşlar bu tatili bir fırsat bilerek şehir dışına çıkar. Böyle olunca da trafik sıkışır ve istenmeyen kazalar yaşanır. Burada en büyük sorumluluk şoförlerimize düşüyor. Trafik kurallarına uyarlarsa kendilerinin ve ailelerinin can ve mal güvenliğini sağlarlar. Ancak her bayramda olduğu gibi, "Bize bir şey olmaz" diyenler acele edecek ve maalesef trafik kazalarına sebebiyet verecekler. Bu yüzden polisimizin trafik denetimlerini artırması çok önemli. İnsansız hava araçlarıyla da denetim yapacak trafik polislerinden kaçmanız imkansız. Yani eğer ki trafik kurallarına uymazsanız, polisimiz sizi havada karada yakalar. Bizden hatırlatması...

Yeniden anneler ağlamasın

Eldeki bütün veriler, Türkiye'nin yeniden bir açılım sürecine girdiğini gösteriyor. Öncelikle bir dönem AK Parti içinde pasifleştirilen bazı isimlerin yeniden önemli görevlere gelmeye başladığını öğrendik. Bülent Arınç gibi, Abdülkâdir Aksu gibi 'Açılım' sürecinin mimarları yeniden önemli görevlere gelmeye başladı. Bebek katilinin 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla görüşmeye başlaması ve yaptığı basın açıklamalarının yandaş medya tarafından çarşaf çarşaf yayınlanmaya başlaması da önemli bir gösterge. Nagehan Alçı'nın, "Hükümet Kürtleri kazanmak için yeniden adımlar atmaya başlayabilir, bu görüşme bunun işareti" diyerek, "Devlet ile Öcalan arasında bir kapı aralanıyor. Ben bu durumun Türkiye’nin menfaatine olduğu kanaatindeyim" ifadelerinde bulundu. Hepimiz biliyoruz ki Sayın Alçı böyle bir ifadeyi AK Partili amcalarından izin almadan kullabilecek kalibrede bir isim değildir. İşin özeti 'Yine, yeni, yesyeni' bir açılım sürecimiz oluyor. Nur topu gibi maaşallah. Hayırlı ve uğurlu olsun...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 31 Mayıs 2019 11:25

tansiyon kalp şeker vb hepsi mevcut bende aile hekiminin adını duydum 4000 az bile

2 3 Cevap Yaz
ismet tekin 31 Mayıs 2019 09:29

Aile hekimliği kuruluşu ve uygulaması program olarak güzel.Ancak gerçek uygulama yetersiz.Birkere doğru 4000 sayısı çok.Bu 2000 olabilir.Kanuna göre vatandaşın devlet yada başka hastanelere gitmesi için aile hekimliğinden sevk olması gerekir.Ama bu uygulama olmadı olmuyor.Neden.Çok basit bu uygulanırsa hükümet oy kaybeder.Vatandaşımız zora gelemez.Bu iş Şehir hastanesi ve diğer hastanelerinde işine gelmez.Çünkü hasta sayıları azalır gelirleri düşer.Eskiden sağlık ocakları vardı.Aynı hizmeti görüyorlardı.Aile hekimliği uygulamasında farklı bir şey olmadı.Sadece ismi değişti..

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi