Siyaset hastalığından kurtulmak lazım 

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, küresel ısınmanın Eskişehir üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Sayın Çelikoğlu gibi konusunun uzmanı kişilere kulak vermemiz lazım. Çünkü gerçekten çok önemli bir krizle karşı karşıyayız.

23 Şubat 2024 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, küresel ısınmanın Eskişehir üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Sayın Çelikoğlu gibi konusunun uzmanı kişilere kulak vermemiz lazım. Çünkü gerçekten çok önemli bir krizle karşı karşıyayız.
Gerçekten de bu sene o kadar az yağış oldu ki, elimizdeki bütün rezervler kurumaya başladı. Bizim tarımsal sulama yapmak için elimizde üç rezerv bulunuyor. Birincisi ve ilk akla geleni barajlar…
Barajlarımızın hâli içler acısı. Kış ortasında olmamıza karşın doluluk oranları çok aşağılarda.
İkincisi yer altı suları. Maalesef yer altı sularını da çektik ve neredeyse bitirdik. Eskişehir’de meydana gelen obruklar bunun göstergesi. Üstelik yeraltı suları azaldıkça tuzluluk oranı artıyor ve rekolte kaybına neden oluyor.
Son rezervimiz ise dağlar… Dağların doruklarında biriken karlar yaz boyunca azar azar erir ve nehirleri besler. Halbuki dağların doruklarında da kar örtüsü bulunmuyor.
Özetlemek gerekirse durum hiç de iyi değil. Acilen tarımsal ürünlerimizde değişikliğe gitmemiz ve mısır gibi şeker pancarı gibi ürünlerin yerine alternatif ürünlere yönelmemiz gerekiyor. 
Şu siyaset hastalığından bir an önce kurtulup, gerçek ve ciddi sorunlarımıza odaklansak ne güzel olur.

Halk büfelerle bu iş olmaz 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Halk Et ve Halk Bakliyat ile vatandaşın ihtiyaçlarının hem ucuza hem de kolay bir şekilde karşılanabileceğine vurgu yaptı. Size bir sır vereyim mi? Vatandaşın seçimler pek de umurunda değil. İnsanımız genel olarak ay sonunu denk getirmeye çalışıyor. Üstelik ve muhtemelen seçimlerden sonra işimiz daha da zorlaşacak.
İşte tam bu sırada Sayın Ünlüce’nin Halk et ve Halk Bakliyat çıkışı anlam kazanıyor. Söz konusu proje seçmenin tercihlerini etkiler mi? İşin orasını bilemeyeceğim. Ancak vatandaşımıza ucuz et ve bakliyat alabileceği seçenek sunmak çok önemli.
Peki Büyükşehir Belediyesi ucuz et ve bakliyatı Eskişehirlilere sunabilir mi?
Bu sorunun cevabı; mümkündür olacaktır. Büyükşehir belediyesi bir tüccar gibi süt alıp vatandaşa süt satmıyor. Aslında süt üreten kooperatiflere Halk Büfelerde satış imkânı sunuyor. Benzer bir şeyi çiftçinin bakliyatına ve besicinin etine aracılık yaparak gerçekleştirebilir. Ancak bu iş için eldeki Halk Büfeler yeterli olmaz. Burada küçük de olsa marketlerin açılması gerekir. Çünkü Halk büfelerin bir köşesine yumurta koyup satmak mümkündür. Ama eti bu şekilde satamazsınız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi