Şimdi sıra Napolyon’da

Bir dizi film olmasına karşın sinemalarda gösterilen Atatürk’ten sonra bir diğer belgesel tadında film vizyona girdi; Napolyon.

27 Kasım 2023 08:56
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir dizi film olmasına karşın sinemalarda gösterilen Atatürk’ten sonra bir diğer belgesel tadında film vizyona girdi; Napolyon.
Hani şu bizim kısa boylu Fransız efsanesi…
Artık Fransızların, “Küçük olma kompleksi”nden midir bilemeyeceğim, Napolyon kendi ülkesinde milli bir kahraman olarak görülmüyor. Belki de bu yüzden tarihin en büyük askerlerinden biri olarak gösterilen Napolyon’un filmi Fransız değil, bir İngiliz – Amerikan yapımı.
Filmin Ridley Scott imzalı olması da hoş olmuş. Tarihi bir filmi 86 yaşındaki bir yönetmenden daha iyi kim çekebilirdi?
Bu arada “İhtiyar Delikanlı” Ridley Scott’ın hakkını yemeyelim. Gladyatör, Cennetin Krallığı ve Robin Hood gibi tarihi filmleri başarıyla çekmiş bir yönetmenden bahsediyoruz.
Filmin oyuncu kadrosu beklendiği gibi çok kaliteli. Zaten Napolyon’u konu alan bir filmde de amatör oyuncular olması beklenmezdi. Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby ve Tahar Rahim gibi kaliteli oyuncular filme renk katıyor.
Film tarih meraklıları için güzel. Ancak bir küçük kusuru olduğunu hatırlatalım; o da tam 2 saat 38 dakikalık bir eser. Filme girmeniz, çıkmanız, aralarda patlamış mısır almanız derken, en az 3 buçuk saatiniz gider. Ucuz hafta içi bilet arayanlar bütün bir akşamlarının gideceğini hesaplasınlar…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi