SEYİR ZEVKİ VEREN FUTBOL

Güneydoğunun sıcak ikliminden, Anadolunun soğuk iklimine gelen, son haftaların flaş takımı Gaziantep spor, Eskişehirspor a karşı almış olduğu mağlubiy

23 Aralık 2013 19:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Güneydoğunun sıcak ikliminden, Anadolunun soğuk iklimine gelen, son haftaların flaş takımı Gaziantep spor, Eskişehirspor a karşı almış olduğu mağlubiyetle, Atatürk stadyumunda dondu kaldı.
Sayın Sergen Yalçınla önemli bir ivme yakalayan, Güneydoğunun Kırmızı siyahlı kulübü, Eskişehirspor’a karşı, seyir zevki veren futbol oynamayı tercih etmesi ise, Sayın Sergen Yalçın ve ekibinin karekteristik özelliklerini yansıtmaktadır diye düşünüyorum.
Eskişehirspor’un hedefi belli. Sezon başlarken, yönetici ve teknik heyetin tek bir düşünceleri vardı. O da ilk beş içinde yer alıp Avrupa kupalarına gitmek yönünde idi. Evet, şimdilik hedeflenen nokta yakalanmış gibi. En azından ilk yarı itibarıyla söylüyorum.
Eskişehirspor’da, Gaziantep spor karşılaşması öncesinde, transferlerden dolayı, moral bozucu olayların yaşadığı, ardından da transferde adı geçen Tarık Çamdal’ın, maç kadrosundan çıkarıldığı yönünde idi. Ayrıca, hafta içinde basın sözcüsü Sayın Bekir Sıtkı Saraç’ın devre arasında transfer yapacağız söylemlerine karşın, Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam’ında transfer yapmalarının çok mümkün olacağını zannetmediği yönündeydi. Sayın Sağlam’ın en önemli düşüncesi ise, mevcut kadronun korunabilmesi yönünde.
Anadolu kulüplerinin en büyük zorluğu nedir diye bir soru soracak olursanız. Cevabı aslında çok basit, gelecek vaad eden genç ve kaliteli sporcuları ellerinde tutamamaktır. Eskişehirspor’da bu süreçten geçen bir takım görüntüsünü iliklerine kadar yaşıyor.
Eskişehirspor, bu sezon ilk defa savunma kurgusunu Servet, Akaminko, Diego ve Veysel Sarı’dan oluşturdu. Kayseri spor maçına göre daha derli toplu, ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü vardı.
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul sağlamın oyuna müdahalesi ile Sahanın vasatları olan Erman Kılıç ve Cristobal’ın çıkmalarından sonra, Bienvenü ve Özgür Çek’in oyuna girmeleri, karşılaşmanın tamamen Eskişehirspor lehine dönmesine neden oldu.
Buz gibi havaya aldırış etmeden tribünlere gelen binlerce taraftar, iyi futbol ve galibiyetle ısınırken, hakemin bitiş düdüğüne kadar, takıma desteklerini esirgemediler.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi