Ses çıkartmayın vekillerimiz uyuyor 

Genel seçimlerin bitmesiyle birlikte seçilen milletvekillerimizin biraz yorgunluk atmalarını, seçimin ardından biraz dinlenmelerini anlayışla karşılarım. Fakat bizim Eskişehir’deki milletvekillerimizin üzerine serpilmiş ölü toprağını anlamak mümkün değil. 

16 Aralık 2023 09:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Genel seçimlerin bitmesiyle birlikte seçilen milletvekillerimizin biraz yorgunluk atmalarını, seçimin ardından biraz dinlenmelerini anlayışla karşılarım. Fakat bizim Eskişehir’deki milletvekillerimizin üzerine serpilmiş ölü toprağını anlamak mümkün değil. 
Bir büyük seçim bitti ama bir başka büyük seçim yaklaşıyor. Normalde milletvekillerimizin Eskişehir’in altını üstüne getiriyor olmaları gerekmez mi?
Ancak bizim milletvekillerimizden çık bile çıkmıyor. Sanki hepsi uyuyorlar.
Tabii bu arada İYİ Parti’den Milletvekili seçilip AK Partiye geçen müstakbel belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nu “Uyuyor” diye suçlamıyorum. Kendisi ne kadar “Uyanık” olduğunu ispatladı çünkü. Diğer iki milletvekilimizden bahsetmeye bile gerek duymuyorum; sokakta fotoğraflarını gösterseniz tanıyan çıkmaz.
Sözüm Eskişehir’in üç muhalif milletvekiline…
Seçimler bitmesine karşın ve seçim yorgunluğunun atılması için makul bir süre de aşılmış olmasına karşın Sayın vekillerimizin pek seslerini çıkarmadıklarını görüyoruz.
Son olarak İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Eskişehir’e gelip TOKİ 4’üncü etap evlerinde yaşanan haksızlıkları dile getirmesiyle birlikte biraz silkinir gibi oldular. Bir iki basın açıklaması yaparak, “Biz Eskişehir’de TOKİzedeler olduğunun zaten farkındaydık ki” demeye getirdiler. 
Hani uykudan uyanır, saate bakar, “İki saat daha kestiririm” dersiniz ya… İşte Eskişehir milletvekillerimiz Selçuk Türkoğlu’nun arkasından yeniden uykuya geçtiler.
Seçimler geliyor; kendilerine her türlü desteği veren Büyükerşen’e küçük bir destek vermeleri gerekmez miydi? Baksanıza; kendilerini ilk üç sıraya yazdıran Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yanına gidip bir fotoğraf bile çektirmiyorlar.

Her şeyin başı kısmet

TBMM Genel Kurulunda konuşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Batmaz, konuşmasının bitirir bitirmez ve henüz kürsüdeyken kalp krizi geçirdi ve iki günlük mücadelenin ardından – maalesef – son nefesini verdi. Sevenlerine baş sağlığı dileriz.
Milletvekili olmak çok zor bir şey. Bunu bizzat gözlemlemiş biriyim. Dolayısıyla vekil olanların çok sevinmesi doğal. Zira büyük ve stresli bir mücadeleden sonra milletvekili oluyorsunuz. Ancak aynı stres ve ruh yıpranması, sağlığınızı da tehlikeye atabiliyor. İşte Hasan Batmaz da henüz 54 yaşında sevenlerini yalnız bıraktı.
Merhuma rahmet diliyorum. Bu arada Eskişehir’deki büyüklü – küçüklü tüm politikacılara da “Çok fazla yıpratmayın kendinizi. Her şeyin başı kısmettir. Biraz hayatın akışına bırakın bazı şeyleri” demek istiyorum.




 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Veli 16 Aralık 2023 09:52

Hepsine yazıklar olsun zaten eskişehiri eskişehirliler yönetmiyor ki.

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi