Reyhan: Doğru adamı bulacağız!

Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti’nin seçimlerde MHP ve AK Parti ile ittifak yapması gerektiğini söyledi. Dahası kendisinin de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğini dile getirdi… Çeşitli siyasi çevrelerden açıklamalar geldi. Peki, adaylık ve ittifak meselesine AK Parti nasıl bakıyor.

3 Ağustos 2023 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti’nin seçimlerde MHP ve AK Parti ile ittifak yapması gerektiğini söyledi. Dahası kendisinin de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğini dile getirdi…
Çeşitli siyasi çevrelerden açıklamalar geldi. Peki, adaylık ve ittifak meselesine AK Parti nasıl bakıyor.
AK Parti il Başkanı Süleyman Reyhan’a sordum.
-İYİ Parti ittifaka katılabilir mi?
-Partimiz o süreçleri değerlendirir. Sonuçta bizler değil Genel merkezimiz karar veriyor. Genel merkez izin vermeden bu konularda bizim konuşma yapmamız, yorum yapmamız doğru değil. Zamanı geldiğinde konuşuruz. Beklememiz gerekir!
-Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Nebi beyin kendi değerlendirmesi! Zaten İYİ Parti Genel merkezi de “genel merkezin görüşü değil, kendi görüşüdür dedi” Bizim partimiz dışında diğer partilerde kimi zaman yerel de farklı açıklamalar olabiliyor. Yerelle merkez çok ayrışırsa Bolu Belediye Başkanı örneğinde olduğu gibi ya disipline veriliyorlar, ya da partiden istifa ediyorlar.
-İYİ Parti tabanı ile sizin tabanınız uzlaşabilir mi?
-İYİ Parti yöreye göre, illere göre farklı bir üye profiline sahip. AK Parti şuandaki tabanını oluşturabilmek için 20 yıllık bir emek harcadı. İyi Parti tabanı Ege’de farklı, İç Anadolu’da farklı, Doğu Anadolu’da farklılık gösterebiliyor. Bence İYİ Parti tabanı tam olarak netleşmedi.
-Partinizde adaylık için sizinle görüşen var mı?
-Süreç daha başlamadı. Ancak Ahmet Sivri ve Dündar Ünlü başkanlarımız aday olacaklarını kamuoyuna duyurdular. Kendilerinin böyle bir düşünceleri var.
-Eskişehir’de seçimlere Cumhur ittifakı ortak bir adayla mı girmeli?
-Bu sorunuza şöyle yanıt vereyim. Eğer genel seçimlere Eskişehir’de tek listeyle girseydik 3 milletvekilini kesin alıyorduk. 4 milletvekilini bile zorlardık. Genel merkezlerimiz hangi ilde nasıl bir liste ile girileceğine yönelik bir çalışma içindeler. Analizler araştırmalar yapılıyor. Bu sonuçlardan sonra karar verilecek. Siyaset matematik işi iyi hesap yapan kazanır.
-Sizce AK Parti ya da Cumhur ittifakının adayı kim olmalı? Nebi Hatipoğlu olabilir mi mesela?
-Bizim sloganımızı biliyorsunuz.  Doğru zaman, doğru karar, doğru adam
Biz genel seçimleri bu felsefe ile kazandık. Eskişehir’de de doğru zamanda, doğru adayı bulup doğru kararı vermek istiyoruz.

TORPİL DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Çin’de yapılan 100 metre kadınlar yarışmasına Somali ilginç bir sporcu gönderdi…
Sporcu obezdi…
Atletik değildi…
Somalili kadın sporcu haliyle sonuncu oldu. Bir de rekor kırdı!
Yarışma tarihindeki en yavaş bitişi kaydetti!
Peki neden bu sporcu yollanmıştı?
Kadının spor geçmişi yoktu, ama bir hükümet yetkilisinin yakın akrabasıydı!
Torpil, adam kayırma olacaksa böyle olmalı!

TARİKAT PARTİLER!

Elon Musk, şöyle bir tespit yapıyor:
-Eğer siyasi partinizle anlaşmazlığa düştüğünüz birkaç konu yoksa, o zaman bir siyasi partide değil, bir tarikatta bulunuyorsunuz!
Bu tanıma göre Türkiye’deki siyasi partilerin büyük çoğunluğu aslında birer tarikat sayılıyor. En soldakinden en sağdakine kadar!
 

SİL BAŞTAN!

 
Eksik kimi zaman “tam”dan fazladır…
Stefan Zweig Sabırsız yürek kitabında Condor’a şöyle söyletir:
-Dünyada bir şeyi yarım söylemek ya da yarım bırakmak kadar kötü bir şey yoktur…  Çünkü eksik, tamdan fazla yer kaplar hayatımızda…
…/…
Tam olarak böyledir!
Yarım bırakmamak gerekiyor. Peki tamamlayamıyorsak ne yapmalıyız?
Bence yok etmeliyiz! Sil baştan başlamalıyız!

HEKİMLERİ KORU!

 
Yurtdışında çalışabilmek için "İyi Hal Belgesi" alan doktor sayısı, temmuz ayında rekor kırdı. Temmuz ayında 288 doktor "İyi Hal Belgesi" için başvururken, 2023'ün ilk 7 ayındaki sayı 1649 oldu.

 GÜNÜN SÖZÜ!

Sığ insanlar şansa inanır. Güçlü insanlar ise "sebep ve sonuç" ilişkisine.
Ralph Waldo Emerson

GÜNÜN KARİKATÜRÜ: 


 
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nesip 3 Ağustos 2023 14:59

AKP il başkanı partisinin 2018 seçimlerinde partisinin tek başına 4.vekili kıl payı kaçırdığının farkında değil galiba tek liste ile girilse 3 vekili başarı sayıyor herhalde

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi