Politbüro kampanya başlattı 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100 ekranlarında yayınlanan “Az önce konuştum” programında Candaş Tolga’nın sorularını yanıtladı. Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Özgür Özel’e Eskişehir’in durumu da soruldu. 

14 Aralık 2023 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV 100 ekranlarında yayınlanan “Az önce konuştum” programında Candaş Tolga’nın sorularını yanıtladı. Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Özgür Özel’e Eskişehir’in durumu da soruldu. 
Şimdi konu hakkında yorum yapacağım elbette. Ama öncelikle ne konuşulduğunu masaya yatıralım.
Özgür Özel ve Candaş Tolga arasındaki Yılmaz Büyükerşen hakkındaki diyalog şöyle gelişti
Candaş Tolga – Yılmaz Hoca 5’inci dönem başkan oluyor. Şimdi 5 dönem de az değil, Yani ne kadar başarılı olursanız olun, yani bir yerde siyasette de “Yeter” demek gerekmiyor mu?
Özgür Özel – Şimdi Yılmaz Hoca, ben son görüştüğümde, “Ben zaten bir kez daha aday olmak istiyorum” da demiyordu. Kendisi de düşünüyordu. “Genç birine bırakmam lazım” diyordu. “Bir kadın olabilir mi?” diyordu. “Bizim arkadaşlar var ama onların da kendi belediyeleri var; orada ne olur?” diyordu falan. 
Yılmaz Hoca son derece yapıcı, Eskişehir’i seven, Eskişehir’in geleceğini düşünen bir perspektifte. Yılmaz Hoca Eskişehir’in üzerine evladı gibi titriyor. 
Candaş Tolga – Ama anladığım kadarıyla adaylığı kesin değil. Süreç de şu anda Yılmaz Büyükerşen’in adaylığının açıklanması noktasında değil.
Özgür Özel – Yılmaz Büyükerşen’in adaylığı, Sayın Yılmaz Büyükerşen’le birlikte Eskişehir’in, şehirin yarınlarını da düşünerek, memnuniyet anketine bakarak, Eskişehirlilerin ne söylediğine bakarak, Yılmaz Hoca’yla oturularak, konuşularak ve Yılmaz Hoca’nın evladı için bir karar verecek. O kararı hep birlikte oturacağız, konuşacağız. 
Şimdi gelin bu çok önemli açıklamaları biraz değerlendirelim.
Öncelikle şunu belirtelim. Bu konuşmayı Eskişehir’de herkes kendi açısından yorumladı. Yılmaz Büyükerşen’i sevenler, “Gördünüz mü bakın? Yılmaz Büyükerşen yeniden aday yapılacak” dedi.
Öte yandan Büyükerşen’in aday olmasını istemeyenler ise aynı konuşmayı tam tersi şekilde yorumladı. 
Benim yorumum ise daha önceden şüphelendiğim gibi CHP Genel Merkezi’nin Büyükerşen’le arasının soğuk olduğu yönünde. 
Daha önceden CHP üst düzey yönetimini Sovyetler zamanındaki halktan kopuk olan Politbüro’ya benzetmiştim. Kılıçdaroğlu’nun gidip yerine Özgür Özel’in gelmesini Politbüro’nun Kruçef’i devirip, yerine Leonid Brejnev’i getirmesine benzetmiştim.
Dediklerim tam olarak gerçekleşti. 
Büyük ihtimalle CHP’nin yeni Politbüro’su kendilerine yakın, yeni bir Eskişehir Büyükşehir yönetimi oluşturmak niyetinde. Ancak Yılmaz Büyükerşen’i yemek de zor olduğu için üzerinde baskı kurarak, bu kararı Büyükerşen’e aldırmak niyetindeler. Yani “Biz de Hocamızı çok isterdik, ancak artık kendisi aday olmak istemedi. Çok ısrar ettik ama ne yapalım? Çaresiz kaldık” diyerek ellerini iki yana açacaklar.
Bu arada şunu da açıkça belirtelim ki Büyükerşen’in veya onun yerine Politbüro’nun CHP’de kimi aday göstereceği seçimi onun kazanacağını göstermez. 
Seçim sahada kazanılır ve taş gibi bir İYİ Parti adayı Melih Aydın ile çok kuvvetli bir AK Parti – MHP ittifakı olduğunu unutmamak lazım.
Gelişmeleri bekleyip göreceğiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi