Özel hangi belediyelerin ipini çekecek?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Ankara, İstanbul ve Aydın dışında geri kalan 8 büyükşehirde de anket yapacağız” açıklamasını yaptı. Bu anket yapılacak illerin arasında Eskişehir de var.

17 Kasım 2023 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Ankara, İstanbul ve Aydın dışında geri kalan 8 büyükşehirde de anket yapacağız” açıklamasını yaptı. Bu anket yapılacak illerin arasında Eskişehir de var.
Özgür Özel’in açıklamaları kafaları bir hayli karıştırdı. CHP’nin yeni genel başkanı, geriye kalan ve aralarında Eskişehir’in de bulunduğu bu illerden üçünde oylarda bir gerileme olduğunu belirtince işler karıştı. Hangi illerde oylar gerilemiş? Anket hangi şirketlere yaptırılacak ve bizler o anketlere nasıl güveneceğiz? Özgür Özel’in yaptıracağı anketlerin ısmarlama olup olmayacağını nasıl bileceğiz? Sayın Özel neden söz verdiği gibi önseçim veya hiç değilse temayül yaptırmıyor da, kimsenin ne olduğunu bilmediği bir anketi işaret ediyor?
Yoksa Özgür Özel’in aklında üç CHP’li büyükşehir belediye başkanını değiştirmek var da, hayali anketleri bu operasyona bahane mi yapacak?
CHP’li dostlarımızı üzmek istemem ancak belli ki yalnızca CHP’nin başı değişmiş, kafa aynı… Belli ki Kemal Kılıçdaroğlu zamanında yaşanan ayak oyunları, hız kesmeden devam ediyor.
Yanlış anlamasınlar, “CHP kötüdür, haydi gelin falanca partide birleşelim” diye bir algı oyunu yapmaya kalkmıyorum. Benzer ayak oyunları bütün partilerde var. Bir şey biliyorum da söylüyorum.
Ancak kimse kendisini “Beyaz bir sayfa açtık. Artık CHP’de parti içi demokrasi var” diye kandırmasın. Çünkü yok öyle bir şey…

Adalet yoksa kalkınma da yok 

Türkiye’de milletin adalete olan inancı her geçen gün sarsılıyor. Son olarak gazeteci Hrant Dink’i öldüren namlı bir teröriste 15 yıl yattıktan sonra hapisten salınıverdi. Cinayet işleyen bir teröristin bile en çok 15 yıl hapiste yattığı bir ülkede adalete nasıl güvenebiliriz. 
Bu olayın üzerine vatandaşın, “Kafama taktığım adamı üç yerinden şişlerim, terörist bile 15 senede çıkıyorsa, 5 senede çıkarım” diye düşünmeyeceğini nasıl garanti edeceksiniz. Öyle garip bir memleketteyiz ki milliyetçi paylaşımlar yapan gazeteciler zindana tıkılıyor, teröristler salıveriliyor. 
Bir ülkede eğer ki adalet yoksa, kalkınma da olmaz. Adalet ve kalkınma bir bütündür. Bugün Türk Milleti ay sonunu denk getiremiyorsa, bunun sebebi İstanbul Boğazı’ndan viski kadehlerini birbirine vuran AK Müteahhitlerdir. Bir ana çocukları üşümesin diye saç kurutma makinesini çalıştırıp yandaki odaya geçiyorsa ve burada kendisini asıyorsa, bu memlekette adalet çürümüş gitmiş demektir.
İşte bu yüzden milletçe her geçen gün fakirleşiyoruz. İşte bu yüzden iktidar sahipleri servetlerine servet katarken, fakir ve namuslu insanlar askıdaki bir yavan ekmek için birbiriyle kavga ediyor.
Adaleti kaçırdınız, memleketin betini bereketini kaçırdınız. Yatacak yeriniz yok!..
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa ali 17 Kasım 2023 13:36

Sayın yazarı tebrik ediyorum çok doğru tespitler

0 0 Cevap Yaz
Haluk Seçkin 17 Kasım 2023 13:34

Acaba tam yorum yaparken neden sayfa güncelleniyor ve yazılanlar siliniyor merak ettim. Belki 5 kez yazdıklarım uçtu.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi