Överken geçmişe haksızlık yapmayalım!

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kısa bir süre önce görevine başladı. Önce kısa bir şehir turu yaptı ve bunları sosyal medyadan paylaştı. Ziyaretleri kabul etti, yapılan davetlere katıldı. Kısacası daha şehri ve şehir insanını tanıma aşamasında…

3 Ekim 2023 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kısa bir süre önce görevine başladı. Önce kısa bir şehir turu yaptı ve bunları sosyal medyadan paylaştı. Ziyaretleri kabul etti, yapılan davetlere katıldı. Kısacası daha şehri ve şehir insanını tanıma aşamasında…
Kısa bir süre önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası klasik dönemin en ünlü bestecisi W.A. Mozart’ın eserleriyle sanatseverlerle buluştu. Konsere Vali Hüseyin Aksoy eşiyle birlikte katıldı.
Bazı haber ve yorumlara gerçekten şaşırıyorum. Öyle haber ve yorumlar okudum ki, sanırım şimdiye kadar Vali Aksoy, dışında hiçbir vali bu konserlere katılmamış hissine kapılıyor insan…



Geçmiş valilerimiz Kadir Çalışıcı, Kadir Koçdemir, Azmi Güngör Tuna, Azmi Çelik, hepsi de senfoni konserlerine katıldı.
Bu bakımdan Eskişehir’de görev yapmış diğer valilerimize de haksızlık etmemek gerekir. 
Ancak Hüseyin Aksoy’dan Eskişehir bu bakımdan yararlanabilir. Eskişehir’in uzunca bir süredir talepte bulunduğu bir konu vardı. Devlet Opera ve Balesi il Müdürlüğü’nün kurulmasını istemektedir. 
Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun illerinde il müdürlükleri bulunuyor. Eskişehir istemiş ve talep etmişti! Ancak hak etmesine rağmen kurulmamıştı. 
Valimiz Hüseyin Aksoy, Samsun Valiliği döneminde Samsun’a Devlet Opera ve Balesi il Müdürlüğü’nü kazandırmıştı. Eskişehir bu konuda hatırı sayılır bir alt yapıya ve geçmişe sahip! Umarız, valimiz Hüseyin Aksoy’a Eskişehir’in bu talebi ilgili kişilerce iletilir!

ÖNCE YAPIN SONRA ELEŞTİRİN!

Demokrat Parti (DP) il Başkanı Hüseyin Özcan yaptığı açıklamalarla gündemi belirleyen siyasetçilerin başında geliyor.
Etkisi partisiyle ters orantılı…



Kimi siyasetçiler partiyi taşır, kimi parti siyasetçileri…
Özcan, son olarak yağmur nedeniyle ESKİ’yi eleştiren AK Parti il Başkanı Süleyman Reyhan’a yanıt verdi…
-Alpu yolunu bitirin, Sarıcakaya yolunu bitirin, çevre yolunu genişletin. Sonra neredeyse doğal afet olarak adlandırılan, metrekareye düşen yağmurdan dolayı belediyeleri suçlayın.
-Yolsuzluklara, haksızlıklara karşı gelin. Devletin maaş verdiği imamların vatandaşa hakaretlerine mani olun. Ondan sonra kalkın başka kurumları suçlayın. 

DEMOKRASİ NEDEN GELİŞMEZ!

Mahfi Eğilmez…
İktisat uzmanı, bürokrat ve yazar…
Sosyal medya hesabından önemli tespitlerde bulunuyor. Demokrasimizin neden gelişmediğini şu cümlelerle özetliyor:
-Türkiye'de burjuva sanılanların çoğu kamu kesiminden beslenen büyük esnaftır. Burjuva, kendi çıkarının ötesinde ülke çıkarını kollayacak olgunluk düzeyine ulaşmış bir sınıfın temsilcisidir. Büyük esnaf ise kendi çıkarını her şeyin önünde tutar.  Burjuvazinin oluşmadığı, işçi sınıfının sendikalaşamadığı bir ülkede demokrasi gelişmez.

KAPANMA OLMAZ AMA!

Elis varyantı haberleri artmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “grip gibi atlatacağız kapanma falan olmaz” dedi…
Ancak kış geliyor! Kapalı mekanlarda kalma oranları artacak. Turizm faaliyetleri azalacak. Katı tedbirler olmaz ama sembolik tedbirler olabilir. Maske ve mesafe gibi…
Eris varyantının yani hasta etme gücü daha düşük fakat bulaşıcılığı daha fazla. Bağışıklığı güçlü olanlar pek hissetmeyecek!

GÜNÜN SÖZÜ!

Sadece şefkat iyileştiricidir. Çünkü insanın içindeki tüm hastalıklar sevginin eksikliğinden kaynaklanır.  Osho

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi