Organize suç

Eskişehir’in ciddi meselelerinin konuşulması gerektiği yerde saçma – sapan bir içme suyu meselesi konuşuluyo

28 Şubat 2024 07:46
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehir’in ciddi meselelerinin konuşulması gerektiği yerde saçma – sapan bir içme suyu meselesi konuşuluyor. En son söyleyeceğimizi başta söyleyelim; Büyükşehir Belediyesi dünyanın en kaliteli suyunu şebekeden akıtmak zorunda değil. Ancak vatandaşlarına sağlıklı bir su vermek zorunda. Nitekim şebeke suyu da AK Partili Sağlık Bakanlığı’nın “İçilebilir” raporuna sahip. Dolayısıyla konu kapanmıştır. Bazı AK Partililer bu gerçeğe itiraz ederek, aslında kendi kendilerine “Yalancı” demiş oluyorlar. Öyle ya, Sağlık Bakanlığı da AK Partili değil mi?

Son olarak Büyükşehir Belediyesi bazı sosyal medya hesaplarındaki yalancılara da savaş açtı. Büyükşehir’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya sayfalarında Alo Kalabak tanıtım broşürü gibi gösterilen ve içeriğindeki içme suyu ile ilgili gerçek dışı ifadeler yer alan broşür tamamen sahte bir broşürdür. Yaklaşık 3 yıl önce de kimler tarafından basıldığı ve dağıtıldığı belli olmayan bu broşür ile ilgili hukuki işlemler başlatılmış ve gereği yapılmıştır.

Şimdi…

Birkaç trolün sosyal medya hesaplarında “Çeşmeden akan su zehirlidir” demesi bu kişilerin yalancı olduğunu gösterir. Ancak bu yalan için sahte bir broşür basıp dağıtmak çok ayrı bir şey. Bu ikincisi alenen “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturma”ya girer ki net bir şekilde organize bir suçtur. 

Böyle siyaset olmaz. Yalana dayalı siyasetten vatana – millete hayır gelmez.

 

Takım eleştirilir

Futbolda takımlar eleştirilir. Bu eleştiriler zaman zaman teknit direktörleri, futbolcuları veya yöneticileri kızdırsa da eleştiri kaçınılmazdır. Eskişehirspor eğer ki bu kadar çok eleştiriliyorsa, çok sevildiğindendir. Yoksa Kaynaşlı Belediyespor’un bu kadar eleştirilmesi imkansız. Çünkü arkasında Eskişehir taraftarı gibi bir büyük kitle yok.

Sezon başından beri Eskişehirspor’un oynadığı futbol eleştirildi. Ben bir gazeteci olarak spor yorumlamanın ayrı bir iş olduğunu bildiğim için bu tip eleştirilere girmedim. Ancak futbolu takip edenler takımı eleştirdi. Netice itibarıyla Eskişehirspor’un futbolunu eleştirenler takım başarısız olsun diye değil, bilakis daha başarılı olsun diye eleştiriyorlar. Haklı oldukları da gözüküyor.

Gazetecileri düşman olarak değil, dost olarak görün.

Asıl en büyük tehlike ne biliyor musunuz? En büyük tehlike Eskişehirspor’un basın ve taraftar tarafından hiç eleştirilmemesi. Çünkü bu durum Eskişehirspor’un artık ciddiye alınmadığını gösterir.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aytuğ 28 Şubat 2024 09:19

Siz peki çeşme suyuna güvenip rahatlıkla içebiliyor musunuz?

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi