Neden Burhan Sakallı?

Hatta rivayete göre dönemin başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Git Odunpazarı’na bir kez daha aday ol ve orayı al” demesine rağmen, Erdoğan’ın bu talimatını uygulamayı reddetti.

28 Kasım 2018 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
  • Burhan Sakallı iki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptı.
  • 2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istedi. Bu isteği gerçekleşmeyince de hiçbir yere aday olmadı.
  • Hatta rivayete göre dönemin başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Git Odunpazarı’na bir kez daha aday ol ve orayı al” demesine rağmen, Erdoğan’ın bu talimatını uygulamayı reddetti.
  • 2014’te AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan, şimdilerde ise AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Harun Karacan, CHP’li Yılmaz Büyükerşen’e karşı seçimi kaybetti.
  • Burhan Sakallı’nın bıraktığı koltuğa aday olan Nevzat Önder ise CHP’li Kazım Kurt’a Odunpazarı Belediyesi’ni teslim etti.
  • Bu noktada o dönemin yaygın görüşü, eğer Burhan Sakallı tekrar aday olsaydı, Kazım Kurt’un işi çok zordu.
  • 2014 yerel seçimleri AK Parti açısından başarısızlıkla sonuçlanınca, Burhan Sakallı kıymete bindi ve AK Parti’nin güçlü hücreleri, Sakallı’nın aktif siyasetin içerisine bir şekilde geri dönmesi için gayret göstermeye başladı.
  • Çünkü beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama Burhan Sakallı, Eskişehir AK Parti’deki belki de en başarılı isim.
  • İki dönem belediye başkanlığı yapmış, hiç kaybetmemiş, genç sayılabilecek, vatandaş üzerinde iyi bir izlenim bırakmış, kavgadan uzak, yıpranmamış, deneyimli bir siyasetçi Sakallı.
  • 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Burhan Sakallı’nın ismi, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmeye başladı.
  • Günün sonunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Sakallı’yı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyuna sundu.
  • Çünkü Erdoğan, güçlü hücrelerin, Sakallı ve Eskişehir’e ilişkin sunduğu raporları dikkate aldı.
  • Çünkü Erdoğan, Eskişehir’de kavganın tarafı olmayıp işine bakan Burhan Sakallı’nın, AK Parti içerisindeki bölünmüşlüğü ortadan kaldıracağını düşündü.
  • Çünkü Erdoğan, Burhan Sakallı’nın belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı projelerle kendini ispatladığını ve seçmenin karşısına yaptıklarıyla çıkabilecek tek isim olduğunu biliyordu.
  • Çünkü Erdoğan, Burhan Sakallı’nın, Eskişehir’in değerleriyle kavgası olmayan, Eskişehirliyi korkutmayacak ve bununla beraber her kesimden oy alabilecek bir yapıda olduğunu biliyordu.
  • Çünkü Erdoğan, Burhan Sakallı’nın, Odunpazarı’nın kılcal damarlarını bildiğini, Odunpazarı seçmeninden ciddi anlamda oy alabileceğini ve AK Parti’den Odunpazarı Belediye Başkan adayı yapılacak isme de itici güç olacağını biliyordu. Dahası, Tepebaşı seçmeninin de sempatiyle baktığı bir isim olduğunu, şahsına ulaştırılan raporda okumuştu.
  • Çünkü Erdoğan, Burhan Sakallı’nın, ittifaklı ya da ittifaksız tüm seçim stratejilerine uygun bir aday olduğunu düşünüyordu.
  • İşte tüm bu nedenlerden dolayı Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Burhan Sakallı’yı tercih etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yalçın ÖNCE 11 Aralık 2018 17:00

Adam zaten kiymetliydi ama o zaman değeri ve seçmenin nabzi dinlenmedi

0 0 Cevap Yaz
es esli 28 Kasım 2018 20:12

eskişehir için değişim şart büyük erşen hocam hizmetleri için teşekkürler.. fakat ekibi çok rahat havada nasılsa kazanırız diye. işte bunun için taze kan şart...sakallı yaptığı işler meydanda geçen dönem büyükşehir adayı olsaydı kazanabilirdi...şimdide kazanır fakat projelerini görmek lazım birde termik santrale dur demesi lazım.çevre yollu için proje ile gelmesi lazım. şu anda bile şanslı...

2 7 Cevap Yaz
MHP'li Seçmen 28 Kasım 2018 16:43

Burhan Sakallı ismi eğer Eskişehir'de ittifak olacaksa MHP tabanının kabul edeceği bir isimdir. Lakin AKP, MHP seçmeninden oy isteyecekse merkez ilçelerden birinde MHP'ye destek olmak zorundadır. Aksi halde seçmen olarak tepki gösteririz, kazanan yine Yımaz Büyükerşen olur.

4 7 Cevap Yaz
Başkan 28 Kasım 2018 10:57

Bu işe en çok sevinen Büyükerşendir.Çıka çıka çantadan keklik çıktı .Yılmaz Büyükerşen ile Burhan Sakallı mukayese edilebilirmi???Akp için son derece yanlış bir tercih olmuş.Böylesine standardı yüksek bir şehire muhafazakar aday!!!

22 12 Cevap Yaz
Polat

korkular başlamış . Neyin stadartı yüksek ki . ben ailemle tramvaya gönül rahatlığıyla binemedikten sonra başka neyin standartı bu ? Ayrıca adayın muhafazakar olması sizi neden korkutuyor ki ? Ha oldu ya kazanamadı kaybeden akp ve Sayın Sakallı değil . Eskişehir Halkı olacaktır. Şu an eskişehir halkına Büyük fırsat verildi . Bu şon şans.

11 12
Bozkurt

Yımaz Büyükerşen karşısında Burhan Sakallı'nın kaybedeceğini düşünenler, umutlarını 85 yaşında bir adama bağlamışlar. Şehirimizin ivedilikle halledilmesi gereken sorunlarını görmezden geliyorlar. Trafik, otopark ve imar gibi problemlerin üzerine düşeceğine, park yapıp, tramvay hattını uzatıyor seçim üzeri. Kenar mahallelerin yüzüne dahi bakmıyor. Kusura bakmayın ama bunlara karnımız tok artık. Sandıkta gerekli cevabı vereceğiz.

0 5
Es es 28 Kasım 2018 10:50

Bunlar kraldan çok kralcı olmuşlar.Tayyip Erdoğan muhafazakar birisi ama bunlar daha ileri gidip haremlik selamlık olmuşlar.Bu kişi Eskişehir gibi bir yer için son derece yanlış bir tercih .Daha ilk andan zihniyetleri ortaya döküldü.Yazık .Çok yazık....

14 11 Cevap Yaz
osman

Nasıl bir zihniyet olmalıydı açıklarmısınız ? o zaman kayseriyi konyayı kıskanmayın

8 8
Burhan 28 Kasım 2018 10:37

Burhan Sakallı seçimi kazanırsa güzel Eskişehir'e yazık olacak zira Burhan Sakallı'nın 2 dönemde yaptıkları da ortada Kazım Kurt'un 1 dönemde yaptıkları da..

19 14 Cevap Yaz
Kazım

Tam tersi olmasın o sakın canım, gerçi haklısın Kazım Kurt gibi zevksiz ve proje bilmeyen adamları siz gibi rantçılar çok seviyor bu şehirde. Kazım”ın muhteşem Hamamyolu projesi ona kesin seçim kazandırır hiç merak etme sen :))) hahahahah komiksiniz gidin kenarda oynayin yaaaa

10 11
Davut

çok haklısınız evet iki başkanında yaptıkları ortada şu an odunpazarı trust çekiyorsa sayın burhan sakallının yaptıkları sayesindedir. bu şehirde 10 binlerce kişi ev sahibi oldu. belediyecilik sadece kültür sanat değildir . elbette kültür sanatta olacak lakin öncelik tüm vatandaşların yararlanacağı zorunlu ihtiyaçların giderilmesidir.

5 11
Leventb 28 Kasım 2018 09:35

Sakallı el sıkmayan eşi nedeniyle baştan kaybederse üzülürüm. Efendi adamdır.

14 9 Cevap Yaz
osman

kaybeden Sakallı değil Eskişehir olur. bir de şu olay var sanmıyorum ki sayın sakallının eşi el sıkmadı diye karar değiştiren seçmen olsun. muhalefet ve bir kaç basın sadece bunu propagandaya çevirir o kadar.

4 8
osman çetin 28 Kasım 2018 09:00

Cumhurbaşkanın uzattığı eli sıkmayan bir hanımefendinin eşidir Sayın Sakallı.Eskişehir halkının bu hayat tarzı na oy vereceğini sanmıyorum.

15 16 Cevap Yaz
Hakan

Hangi hayat tarzına oy verelim : heykele mi , plaja mı barlar sokağına mı ? tramvaydaki kalabalığı fırsata çevirip taciz yada bıçaklamalar bu tür vakalarımı destekleyelim

5 9
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi