Nadir Küpeli’nin çağrısına siyasilerde destek vermeli

Sadi Seda yazdı

11 Kasım 2017 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobili üretecek şirketleri 2 Kasım’da açıkladı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imzalar atıldı.Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek
Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğit bulunuyor…
Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel), Ortak Girişim Grubu içerisinde tecrübelerini, güçlerini birleştirecek. Hedef 2018’in başında Türkiye’nin Otomobili’ni yapacak şirketi kurmak…
Şirket kurulduktan sonra üretimin nerede yapılacağı konusunda karar alınacak…
Karar aşamasındayken Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli çok önemli bir çağrıda bulundu...   
Nadir Küpeli, yerli otomobil üretmek için harekete geçen Zorlu, Anadolu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding’in yönetim kurulu başkanlarına 6 Kasım 2017 tarihinde birer mektup göndererek onları Eskişehir’e yatırıma davet etti…
Eskişehir’in “Yerli Otomobil” konusunda ciddi deneyimi var…
Türkiye’nin ilk yerli otomobili 1961 yılında Eskişehir’de bugünkü adıyla TÜLOMSAŞ’ta gerçekleştirildi…
Hem de bir değil dört adet birden…
Türkiye’nin ilk yerli
otomobili 56 yaşında
Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim, Cumhuriyet’in 38. yılında biri siyah, üç de bej renklerde olmak üzere 4,5 ay gibi kısa bir sürede Eskişehir Demiryolu Fabrikaları’nda üretildi…
Siyah ve bej renkteki iki otomobil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yetiştirilmesi için 28 Ekim akşamı Eskişehir’den buharlı trenle Ankara’ya doğru yola çıkarıldı.
Ankara’daki törenler öncesinde eskorttakiler, benzin alma işinden haberleri olmadığı için, Mobil’e uğramadan yola devam ettiler. Meclis’in önüne gelindiğinde durum yeni anlaşılıyor. Acele ile getirilen benzin bej renkli arabaya konuyor. Siyah arabaya konacağı sırada ise Cemal Paşa Meclis’in önüne gelerek, Anıtkabir’e gitmek üzere siyah Devrim otomobiline binmiş oluyor. Fakat 100 metre kadar sonra motor öksürerek duruyor.
Ertesi gün bütün gazeteler söz birliği etmişçesine, “100 metre gidip bozuldu” başlığını attıkları siyah Devrim, aynı gün Hipodrom’daki geçit törenine katılıyor. Ne bundan, ne de Cemal Paşa’nın Anıtkabir’e bir başka Devrim otomobili ile gittiğinden söz ediliyor; Dönemin gazeteleri acımasızca yalnızca haber, yorum ve fıkralarda harcanan bunca paranın boşa gittiğinden dem vuruyor. Bunun üzerine  Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’in dramatik öyküsü seri üretim  başlamadan bitmişti…
1961 yılında 4 adet üretilen Devrim otomobillerinden sadece birisi günümüze ulaştı. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Eskişehir bahçesinde, özel olarak yapılan camlı garajda muhafaza edilen Devrim otomobili halen çalışır durumda bulunuyor…
Diğer üç Devrim otosunun akıbeti ise maalesef belirsizliğini koruyor...
Bu hatırlamanın ardından tekrar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli’nin açıklamasına dönelim…
Küpeli, Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubunu neden Eskişehir’e davet ederek Türkiye’nin ihracatta teknoloji oranı en yüksek kentinin Eskişehir olduğunun altını çizerek, “İlk yerli otomobil ve milli uçak motoru bu kentte üretildi. Her türlü taşıtın motoru de üretilebiliyor” diyor…
Eskişehir’in “Yerli Otomobil” konusunda ciddi deneyimi var…
Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubunu neden Eskişehir’e davet ettiğinin de üzerinde duran Küpeli, Türkiye’nin ihracatta teknoloji oranı en yüksek kentinin Eskişehir olduğunun altını çizerek, “İlk yerli otomobil ve milli uçak motoru, bugün Van Gölü’nde çalışan feribotların motorları bu kentte üretildi. Her türlü taşıtın motoru de üretilebiliyor” diyor…
BİLABEDEL ARAZİ
Küpeli, Eskişehir OSB’nin ülkemizdeki en gelişmiş ve en güçlü OSB’lerinin başında geldiğine vurgu yaparak, yerli otomobil fabrikasının Eskişehir’de kurulması için her türlü desteği, kolaylığı vermeye hazır olduklarını, fabrikaya uygun arazi ve teşvikle bilabedel verebileceklerini,  OSB alanının da yatırım için en uygun yer olduğunun altını çiziyor…
Küpeli, Zorlu, Anadolu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding’in yönetim kurulu başkanlarına 6 Kasım 2017 tarihinde birer mektup gönderdiklerini ve onları Eskişehir’e yatırıma davet ettiklerini açıkladı…
Bu konudaki gayretini takdirle karşılıyoruz…
Bu çağrı Eskişehir adına son derece önemli…
Bu konuda iktidar partisi milletvekilleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı da Nadir Küpeli’nin bu çağrısına destek vermeli…
Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasını Eskişehir’e kazandırabilirsek, gelecek yıllarda Eskişehir de tıpkı komşu Bursa İli gibi gelişerek ciddi bir sanayi şehri olur…
 
*-******
 
Kurtuluşun çaresi taraftar
 
Sinan Özeçoğlu’na Eskişehirspor Kulübü Başkanı olmasında ısrar edenler, destek sözü verenler maalesef bu sözlerini tutmadılar…
Bu ısrar ve destek sözleri karşısında Özeçoğlu da, kısa bir süre içerisinde yönetim kurulu listesini hazırlayarak genel kurulda adaylığını açıkladı…
Çok büyük bir fedakârlığa imza attılar…
Ama bugün gelinen noktada verilen sözler, destek vaatleri havada kaldı…
Gün geçtikçe tıkanan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu ile yönetim kurulu olağanüstü genel kurul kararı almak zorunda kaldı…
İlk kongre takvimi 22 Kasım…
Bu tarihte çoğunluk sağlanamaz…
İkinci kongre de çoğunluk aranmayacak ama, gelen sayısı yine 30-40’ı bilemedik 50’yi geçmeyecek…
Bunun bilincinde olan fedakar ve cefakar taraftar “Kurtuluşun Çaresini” bulmak için 2. Taraftar Kurultayı Düzenledi…
Kurultaya özellikle katıldım…
Konuşmacıları dikkatle dinledim…
Taraftarlar Siyah-Kırmızılı kulübün içerisinde bulunduğu zorluklara duyarsız kalan sanayici, iş adamlarıyla, siyasilerle ve sivil toplum kuruluşları ile belediyelerin değil ancak kendilerinin yapacakları fedakârlıklarla aşılacağının altını çizdiler…
Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri,”Eskişehirspor’a Sinan Başkan’dan başka destek olan yok. Yıllar sonra böylesine bir başkan bulduk onu kaybetmeyelim. Kendisine yeni bir yönetim yaparak yola devam etmesini rica etmeliyiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Eskişehirspor’un taraftarlardan başka destekçisi yok” dedi…
Konuşmacılar Eskişehirspor’un 260 bin civarında ‘paso lig’ taraftarı olduğunu, bu taraftarların her ay güçlerine göre 100-200-300 veya 500 TL bağış yapması halinde bir yıl içerisinde maddi sorunun aşılabileceğine vurgu yaptılar…
Eskişehirspor sanayiciler, tüccarlar, iş adamları, siyasilerin ve belediyelerin yalnızlığa terk ettikleri Eskişehirspor’a taraftarlar sahip çıktı…
Son olarak binlerce taraftarın sevgisini ve gönlünü kazanmış Başkan Sinan Özeçoğlu, yönetimini yenileyerek yola devam etmeli…
Bu Kulübe, bu efsaneye kimse destek olmasa da taraftarların destekleri yeter!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi