Mustafa Kemal Atatürk

10 Kasım 2016 08:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Gençler Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi tanıyınız. Gençler Mustafa Kemal Atatürk’ün NUTUK isimli kitabını mutlaka okuyunuz. Siz okuyun ve anlayın. Başka kaynaklardan elde ettiğiniz abartma methiye ve karalamalara kulak asmayınız. Kurtuluş savaşı ve sonrası yaşananlardan ibret alınız. Daha sağlığında Ulu Önder’imize yapılanları görünüz. Bu ülkede kimlerle, yıllarca nelere karşı mücadele edildiğini anlayınız. İlke ve inkılaplara sahip çıkınız. Unutmayın elde edilen kazanımlar ve yaşam düzeyi bir kez ellerinizden alındımı, geri dönülemez noktaya girdiniz demektir. Örgütlenemezsiniz, hak arayamazsınız… Boyun eğmek zorunda kalırsınız… Size dayatılan yaşam biçimine uymazsanız başınıza neler gelebileceği yakın tarihte komşularımızda görülmektedir.
Gençlik bir sınıf değildir. Çıkar gözetmez. Düşüncelerinde özgürdür. Baskı kabul etmez. Yeniliklere açıktır. Çağdaş yaşamın bekçisi ve geleceğin kurucusudur.
Gençler lütfen okuyun… Araştırın… Doğrulardan sapmayın… Her söze kanmayın… Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkın…
GENÇLER, Mustafa Kemal Atatürk’ ten yaptığım ve aşağıda yazdığım o dönem koşullarında amaçlananları iyi görünüz. Biz sizlere anlatamadık. Şekil şartları ve kutlamalarla günü geçirdik. Son umut sizlersiniz… Lütfen Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı ve sonunda sizlere Gençliğe Hitabetini yazdığı SÖYLEV’i (Nutuk) öncelikle okuyunuz. Geçmiş iyice bilinmeden, geleceğe yol almak mümkün değildir…
“Politika dünyasında birçok oyunlar görülür. Fakat, kutsal bir ülkünün kendini ortaya koyduğu Cumhuriyet rejimine, çağdaş yenileşmeye karşı, cahillik bağnazlık ve her türlü düşmanlık ayağa kalktığı zaman, özellikle yenilikçi ve cumhuriyetçi olanların yeri, gerçekten yenilikçi ve cumhuriyetçi olanların yanıdır. Yoksa gericilerin ümit ve faaliyet kaynağı olan taraf değildir.”
“Biz, alınan fakat kanuni olan bu olağanüstü tedbirleri, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde kanunun üstüne çıkmak için bir araç olarak kullanmadık. Aksine, memlekette huzur ve güvenliği sağlamak için uyguladık. Biz o tedbirleri milletin medeni ve sosyal alandaki gelişmesinde yararlı kıldık.”
“Birtakım şeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasından sürüklenen,  kaderlerini, hayatlarını falcılara, büyücülere, üfürükçülere, muskacıların ellerine bırakan insanlardan meydana gelmiş bir topluluğa, bir Millet gözüyle bakılabilir mi? “
“Türk Milleti’ni medeni dünyada, layık olduğu konuma yükseltmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temelleri üzerinde her gün daha çok güçlendirmek… ana hedeftir.”
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi