Müminleri camiden kovuyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı yine yaptı yapacağını ve Cuma gününe denk gelen 10 Kasım’daki hutbesinde Atatürk’ü tek kelimeyle anmadı. Bilindiği gibi daha önce Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da yayınladıkları hutbede Atatürk’ten tek kelime bahsedilmemişlerdi. Bütün bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletten koptuğunun ve bir takım cemaatlerin elinde oyuncak olduğunun işareti

11 Kasım 2023 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
Diyanet İşleri Başkanlığı yine yaptı yapacağını ve Cuma gününe denk gelen 10 Kasım’daki hutbesinde Atatürk’ü tek kelimeyle anmadı. Bilindiği gibi daha önce Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da yayınladıkları hutbede Atatürk’ten tek kelime bahsedilmemişlerdi. Bütün bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milletten koptuğunun ve bir takım cemaatlerin elinde oyuncak olduğunun işareti.
Bu tip çirkinlikler karşısında vatanını seven ve Allah’tan korkan herkesin aşırı tepkisi var elbette.
Son olarak bir arkadaşım aradı ve “Bundan sonra cenaze namazları hariç, Diyanet’ten maaş alan hiçbir imamın arkasında namaz kılmayacağım” dedi. Çok sinirli olduğu için ilk etapta kendisini ciddiye almadım ve gülerek, “Peki Cuma namazlarını ne yapacaksın?” diye sordum. Bana hiç duraksamadan birkaç arkadaşlarıyla anlaştıklarını, Cuma namazlarını içlerinden birini imam seçerek ve her hafta birisinin evinde kılacaklarını belirtti. Böylece çok ciddi olduklarını anladım ve üzüldüm.
Görüyor musunuz Diyanet’in yaptıklarını?
Çok az kişinin göreceği şekilde internet sitelerinin bir yerinde Atatürk’ü anacaklar ancak Cuma hutbesinde Atatürk’ü yok sayacaklar öyle mi?
Müminleri camiden kaçırıyorlar, âdeta kovalıyorlar.
Türk Devleti’nin temel taşlarından biri de, Mehmet Akif’in dediği gibi, iman dolu göğüslerdir. Türk Devletini yıkmak istiyorsanız önce Allah’ın dinini yıkıp, yerine şeydaların, gavsların uyduruk cemaat dinlerini getirmelisiniz.
Belli ki birileri çoktan düğmeye basmış…

Bu takımlar batmasın 

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier "Takıma bugün söz verdim. Pazartesi gününden bu yana arayan soran yok. Saat 17.00’ye kadar bekleyeceğim. Destek bulamazsam takımı ligden çekiyorum" dedi.
Demirspor, göz bebeğimiz Eskişehirspor’dan bile daha köklü bir takım. 1930 yılında kurulan Kırmızı Lacivertlilerin Eskişehir’de önemli bir yeri var. Biz Eskişehirliler Dem Dem’in 100’üncü yılını nasıl kutlayacağımızın hesaplarını yapmalıyız. Ancak takımımız amatör liglerden bile çekiliyor. Bu arada Yunusemrespor da benzer bir akıbetle karşı karşıya. 
Eskişehir’in önde gelenlerine sesleniyoruz. Belediye başkanlarının tanıdığı çok işadamı vardır. Gayet küçük paralara amatör takımlarımızı kurtarmak mümkün. Belediye reislerimizin bir ricası yeterli olacaktır. Eskişehirli milletvekillerimize sesleniyoruz. Özellikle iktidar vekilleri çok küçük desteklerin bulunmasını sağlayabilir. Sizlere kimse “Beytülmala el uzatın” demiyor. Hatırınız geçeceği işadamlarına çağrıda bulunmanız yeter.
Ayrıca Eskişehir’in işadamları da karınca kararınca destekte bulunabilir. Koskoca Eskişehir 5 – 10 milyon lirayı, 1 sene içerisinde toplasa bu takımlarımız kapanmaz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi