Müdahale edilmeli miydi?

Eskişehir’de bir grup üniversite öğrencisi Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndaki yaşam standartlarının kötü olduğu gerekçesiyle gösteri yaptı. Polis gösteriye müdahale etti ve 5 öğrenci gözaltına alındı.

2 Kasım 2023 08:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de bir grup üniversite öğrencisi Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndaki yaşam standartlarının kötü olduğu gerekçesiyle gösteri yaptı. Polis gösteriye müdahale etti ve 5 öğrenci gözaltına alındı.

Aydın’da KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın acısı hâlâ yüreğimizde. Zeren Ertaş eğer ki saçma sapan bir kazada ölmeseydi, muhtemelen hayali olan kaymakamlık makamına yükselir, gösteriye müdahale eden polislerin amiri konumuna gelirdi. Ama bu hiçbir zaman olmayacak. Çünkü Zeren Ertaş KYK yönetiminin vurdumduymazlığı sonucunda aramızdan ayrıldı.
Bizler nasıl üzülüyorsak, öğrencilerin de aynı şekilde üzüldüğüne eminiz. Dolayısıyla bu tip eylemlerde polisin öğrencilerin bağırıp çağırmasına biraz daha hoşgörülü olmasını bekliyoruz. Ne yani? Orada toplanan 35 – 40 öğrenci ihtilal mi yapacak?
Öte yandan polisin de gösteriye izin verdiğini, ancak KYK binasına girilmesini engellediğini biliyoruz. Muhtemelen öğrencilerin bir takım yeraltı örgütleriyle bağlantılı olduğu istihbaratını edinen polisimiz, böyle bir müdahaleyi gerçekleştirmiştir. Bu konuda öğrencilerin de duyarlı olması ve polisle çatışmak yerine iş birliğine girmesi daha isabetli olacaktır. Sonuç olarak polis bu konuda prensip olarak haklı. Dışarıdan KYK’ya giriş yapılıp eylem yapmanın lüzumu yok. 
İnşallah bir gün öğrenciler polisle gereksiz çatışmalara girmenin kendilerine hiçbir fayda sağlamayacağını anlar. Ve inşallah bir gün polisimiz de biraz daha müsamahalı davranır. 

Belediyelerden yetki alınmış 

Üniversite öğrencisi Zeran Ertaş’ın kaldığı yurtta asansör kazası sonucu hayatını kaybetmesi ve ardından iki yurtta daha benzer kazaların olması nedeniyle Eskişehir Makine Mühendisleri Odası bir basın açıklaması yaptı. 
Basın açıklamasından anlıyoruz ki asansör güvenliğine ilişkin denetimler belediyelerin elindeyken, çıkan bir yönetmelikle özel şirketlere devredilmiş.
Özel şirketlerin piyasadaki rekabet sebebiyle denetlemeleri iyi yapıp yapmayacağı meçhul. Dolayısıyla Makine Mühendislerine kulak verilmesi ve denetlemenin yeniden devlet kurumlarına bırakılması isabetli olacaktır. Eskişehir’deki makine mühendislerine gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz.
Bu arada sevgili Makine Mühendisleri… 1954 yılında odanız kurulduğu zaman “Makina” denilerek bir hata yapılmış olabilir. Bu hatayı 2023 yılında değiştirmiyor olmak çok ayıp. Şu adınızı artık “Makine” olarak düzeltmenin vakti gelmedi mi?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 2 Kasım 2023 10:32

onların niyetinin bağcıyı dövmek olduğunu herkes biliyor.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi