Mucize gerçekleşmedi

2016 yılında tarihinin en kötü yönetiliş şekli yüzünden Süper Lig’den düşen Eskişehirspor, 4 yıl aradan sonra her yıl can çekiştiği TFF 1. Lig’e veda etti

30 Haziran 2020 10:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
2016 yılında tarihinin en kötü yönetiliş şekli yüzünden Süper Lig’den düşen Eskişehirspor, 4 yıl aradan sonra her yıl can çekiştiği TFF 1. Lig’e veda etti. Son iki sezondur takımın küme düşmemesi için hem saha içinde hem de saha dışında eşi görülmemiş mücadeleler sergilendi. Özellikle geçtiğimiz sezon Eskişehirspor camiası, müthiş bir kenetlenme gösterdi ve kendi evlatlarının büyük gayretleriyle kümede kalmayı başardı.
Ancak 2019-2020 sezonu ise Eskişehirspor’u uçuruma sürükledi. Önce Pinto’dan gelen -6 puan cezası ve kulüp lisansı alınmaması yüzünden gelen 3- puan cezası, sancılı süreci başlattı. Eskişehirspor, 2019-2020 sezonuna -9 puanla başladı. Daha sonra deneyimli futbolcuların takımdan ayrılmasının ardından Eskişehirspor için 2. Lig yolculuğu başlamış oldu.
Yine de bu süreçte sahada onuruyla mücadele eden futbolcular takımı ayakta tutmaya çalıştı. Yine bir mucizeyi başarmaya çok yaklaştılar ancak hem saha içinde deneyimsizlikler, hem de Boffin’in -6 puan cezası takıma havlu attırdı.
14 yıl sonra Eskişehirspor tekrar 2. Lig’de mücadele edecek. Kötü yönetilen, kaosların içinde kalan, çoğu zaman sahipsiz bırakılan Anadolu Yıldızı bu sefer 2. Lig’de yaşam mücadelesi verecek. 2. Lig, 1. Lig’den daha zor ve çetin geçecek. Bir yandan transfer yasağının oluşu, diğer yandan ise başta Pinto başta olmak üzere birçok alacağı olan ve FIFA’ya başvuran futbolcuların dosyaları…
Süper Lig’den düştükten sonra sahipsiz bırakılma süreci 2. Lig’de de devam etmesi halinde Eskişehirspor hiç istemediğimiz yerlere gidebilir. Kulübü yaşatmak adına şimdi daha fazla desteğe ihtiyaç var. Artık bu kulübe sahip çıkılmalı. Eskişehirspor küme düştüğünde şehrinde küme düştüğünü anlamamız gerekiyor. Bu süreçte herkesin özellikle şehrin ileri gelenlerine çok büyük iş düşüyor…
Son olarak Erzurumspor ve Altay ile oynanan maçlarda kulübün maruz kaldığı iğrenç iddialara değinmek istiyorum. 55 yıldır şan ve şerefle mücadele eden bir kulübe, böyle sözlerin söylenmesine karşı TFF’nin harekete geçmesi gerekiyor. Şampiyonluğa oynayan her takımın, Eskişehirspor virajını kolay dönmeyi beklemesi o kulübün hem acizliğini hem de akıl yoksunu olduğunu gösterir. Kendi beceriksizliklerini başka yöne çekmeye çalışan bu zavallı kimselere, Eskişehirspor camiasının sesi daha gür çıkmalıdır.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bilek26 3 Temmuz 2020 14:57

O yalçın hoca hakkında derhal dava açmayan soruşturma başlatmayan Eskişehirspor yönetimi zan altında kalmaktan açıklama yaparak kurtulamaz o nemalanma iddiası yenir yutulur iddia değil kamu oyu nezdinde iftiranın iftira olduğu kanıtlandırılmalıdır. Bu yapılmazsa bize leke atılmış ve üzerimize kokusu sinmiş olur.

0 1 Cevap Yaz
eses

Bir an önce gerekli yasal işlemleri başlatmalılar fakat anlaşılmaz bir şekilde geçiştirdiler. Yönetim ne yapar takıma atılan iftirayı bile sineye çekiyorlar yazıklar olsun.

0 0
Hasan 1 Temmuz 2020 13:39

Sahada cevap verelim.EsEs başkasından beklememeli intikamını kendi almalı.Bir kenara not edin. Ne demişler keser döner sap döner.

1 2 Cevap Yaz
Sezar 30 Haziran 2020 16:36

Önce Eskişehirspor yönetimi harekete geçip, hem tff hem yasal boyutta suç duyurusunda bulunup, iddia sahiplerinin, iddialarını ispat etmelerini talep etmelidir.

0 6 Cevap Yaz
bilek26

Hayatta öyle bir talepte bulunamazlar göreve geldikleri gibi ilk iş federasyon başkanına gidip şirinlik yaptılar. Bunlar mı Eskişehirsporun hakkını savunacak.

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi