Merhaba canlı robot!

10 Temmuz 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta da yine teknolojik gelişmelerle karşınızdayım ve siz kıymetli takipçilerimizle en yeni gelişmeleri paylaşmaya çalışacağım.
İnanılmaz derecede önemli bulduğum bir icatla başlayalım.
Amerika’da genetik mühendisler, bir sıçanın kalp hücrelerini, silikon ve altınla birleştirerek “canlı bir robot” üretmeyi başarmışlar.
Vücudu silikondan, iskelet sistemi ise altın tellerden üretilen robotun en ilginç kısmı, alt bölüme yerleştirilen 200 bin adet sıçan kalbi hücresi.
Bu hücreler, belirli bir dalga boyundaki ışığa maruz kaldıklarında kasılıyorlar. Bu kaslar yardımıyla yüzen robotun uzaktan kumanda edilmesi de mümkün oluyor.
Genetik mühendisliği teknikleri kullanılarak bu özelliğe kavuşturulan kalp hücreleri, robot için doğal bir motor gibi çalışıyor.
Biraz sıçan kalbi, biraz silikon, biraz da altın... İşte huzurlarınızda 'canlı robot'.
Bana sorarsanız bundan sonraki hayatımızda biyonik canlılarla iç içe olacağımızı düşünmek işten bile değil artık.
 
Paket servisler robotlara emanet
Bu yenilikte insanın iş gücüne rakip bir gelişme olarak kayıtlarımıza geçti.
Havadan insansız araçlarla yapılacak teslimatlara karadan ilerleyen taşıyıcı robotlar rakip çıktı. Evlere ve işyerlerine paket teslimatı yapan otonom robotlar Londra, Bern ve Düsseldorf'ta denenmeye başlanıyor. Uzun lafın kısası, bu küçük sevimli aletler paketinizin teslimatı için kapınızı çalarsa hiç şaşırmayın.
 
Mobilde rekor kırdık
Turkcell GSM operatörü, arefe gününü ve bayramı kapsayan 4-7 Temmuz tarihleri arasında şimdiye kadarki en fazla iletişim trafiğini yaşamış. Uzun bayram tatilinde mobil internetten yoğun olarak faydalanan abonelerin bu yılki data kullanımı rekor seviyeye ulaşmış.
Arefe ve bayram günleri de dahil olmak üzere 4 gün boyunca toplamda 7 milyon GB data kullanarak bir rekora imza atan müşteriler, bayram süresince 1,3 milyar dakika konuşma yaparken, 769 milyon SMS göndermişler.
 
Sürücüsüz otomobil kaza yaptı
Merakla beklenen sürücüsüz otomobillerde bilinen ilk ölümlü kaza gerçekleşti. 7 Mayıs 2016’da Tesla Model S‘te yaşanan kaza geçen hafta ortaya çıktı.
Geleceğin taşıtları olarak belirtilen sürücüsüz otomobillerin yakın gelecekte yollarda olması bekleniyor.
Sürücüsüz otomobil pazarında Apple, Google ve Tesla gibi teknoloji devlerinin kapışması beklenirken Tesla’nın S Modeli’nin sürücüsüz versiyonu’nun Florida’da ölümlü bir kazaya karıştığı ortaya çıktı.
 
ABD’nin Ulusal Karayolları Güvenliği Kurumu’nun açıklamasına göre kaza Mayıs ayında Florida’da gerçekleşmiş. Kazada 40 yaşındaki Joshua Brown isimli eski bir asker hayatını kaybetmiş.
 
Google’ın CEO'su hacklendi
Google CEO'su Sundar Pichai'nin Quora hesabının hacklendiği açıklandı.
Kullanıcılar tarafından sorulan sorulara cevap verme hizmetini sunan Quora, son dönemde önde gelen şirketlerin üst düzey yöneticilerini barındırıyordu.  ABD merkezli şirket, şimdiki süreçte güvenlik zafiyeti barındırdığına ilişkin iddialarla karşı karşıya kaldı.
Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'un Quora hesabı da hacklenmişti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi