Meğerse ittifakı AK Parti bozmuş

Yeniden Refah Partisi Tepebaşı Belediye Başkan adayı Tacettin Sarıoğlu’nu ES TV ekranlarında konuk ettik. ESGROUP Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin’in sunduğu programda ben de yer aldım ve Sayın Sarıoğlu’na soru sorma fırsatı yakaladım.

21 Mart 2024 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Yeniden Refah Partisi Tepebaşı Belediye Başkan adayı Tacettin Sarıoğlu’nu ES TV ekranlarında konuk ettik. ESGROUP Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin’in sunduğu programda ben de yer aldım ve Sayın Sarıoğlu’na soru sorma fırsatı yakaladım.
Bu güzel programı kaçıranlar hiç üzülmesinler; şuraya bir link bırakalım:

İzlemek için tıklayın...

2004 – 2009 yılları arasında AK Partili Tepebaşı Belediye Başkanı olan Sarıoğlu, o gün bu gündür siyasetin dışında kalmıştı. Ancak sahalara yeniden döndü ve açık konuşmak gerekirse, özlendiğini de görmüş olduk. Kendisini konulara vâkıf ve kibar bir kişi olarak tanırdık, yine kibar ve bilgili üslubuna hayran kaldık.
Sarıoğlu’nun neler söylediğini özetlemeyeceğim. Ancak “Adaylar Konuşuyor” programında aklımda kalan iki şeyden bahsedeceğim.
Birincisi Tacettin Sarıoğlu 2009 yılında bir ayak oyunuyla aday gösterilmediğini söyledi. Sarıoğlu “AK Parti’yle ilgisi olmayan bir vakıf” diyerek kendisine kurulan komploda bir vakfın olduğunu ileri sürdü. Bu arada komplocular arasında gösterdiği “Eskişehir’e ithal gelen bir milletvekili”nden de bahsetti. Ben “Sayın Kemal Unakıtan’ı mı kast ediyorsunuz?” dediğim zaman ise, “Evet. Onu kast ediyorum” dedi.
Tacettin Sarıoğlu ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir’de AK Partiyle bir ittifak kurmak istediğini belirtti. Hatta Sarıoğlu bu ittifaka Genel Başkan Fatih Erbakan’ın karşı çıktığını, ancak Eskişehir teşkilatının sadece Eskişehir’e özgü bir ittifak konusunda Erbakan’ı ikna ettiğini belirtti.
Hatta Tacettin Sarıoğlu ittifak konusunda AK Partililerle anlaşıldığını da söyledi. Yeniden Refah Partisi Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı’nın Cumhur İttifakının Tepebaşı Belediye Başkan adayı yapılması karşılığında, YRP’nin tüm Eskişehir’de AK Parti’yi destekleyeceğine anlaşıldığını söyledi.
Ancak daha sonra telefonlarına bile cevap vermediklerini, böylece kurulan ittifakın AK Parti tarafından ortadan kaldırıldığını ileri sürdü. Bu arada program dışında konuğumuz olan YRP’liler arasında partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı da bulunuyordu. Nitekim Sayın Çalışıcı kuliste yaptığımız konuşmada Tacettin Sarıoğlu’nun sözlerini destekledi.
Biz söz konusu iddialara aracılık ederek gazetecilik vazifemizi yapıyoruz. AK partililerin konu hakkında söyleyecekleri varsa, bu iddialara da köşemizde yer veririz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi