Masal anlatmasınlar

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan bir açıklamaya göre 10 yıl önce yapılan Masal Şatosu’na şimdiye kadar 4 milyon ziyaretçi gelmiş. 

12 Mart 2024 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan bir açıklamaya göre 10 yıl önce yapılan Masal Şatosu’na şimdiye kadar 4 milyon ziyaretçi gelmiş. 
Her zaman söylerim; turizm akıl işidir. Bir Masal Şatosu yapmak şimdiye kadar kimin aklına gelmişti? Üstelik baktığınız zaman öyle büyük paralara yapılan bir yatırım da yok ortada. Ama aynı Masal Şatosu hem Eskişehir’in simgelerinden biri oldu, hem de kentimize milyonlarca turist gelmesine neden oldu. Yani o basit masal şatosu, biz Eskişehirlilere para kazandırdı.
Çok iyi hatırlıyorum; 10 sene önce Büyükerşen’in yaptığı her şeye “İstemezük” diye kazan kaldıranlar, Hoca’yı “Masal anlatıyor” diye küçümsemeye kalkmışlardı. Şimdi aynı kişilerin bu konuda suskun olduklarını görüyoruz. Hani Masal Şatosu hakkında atıp tutanlar nerede?
Şimdi başka masallar anlatmakla meşguller…

Madalya takmak lazım

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’de faaliyet gösteren firmaların Şubat 2024’te 366 milyon dolar ihracat yaptığını söyledi.
Öncelikle sanayicimizi tebrik etmek istiyorum. Türkiye gibi bir ülkede üretmek bile başlı başına bir cesaret işi. Ülkemizden yabancı sermaye çoktan kaçıp gitti. Hatta yerli sanayicilerimizin bile Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelere kaçtığını biliyoruz. Bu kadar ağır vergilerin olduğu, enerji fiyatlarının el yaktığı, kanunların uygulanmadığı bir ülkede sanayici olmak çok zor bir iş.
Ancak neyse ki Celalettin Kesikbaş gibi kahramanlarımız da var. Üretiyorlar ve ihracat yaparak ülkemize para kazandırıyorlar. Bence her birine madalya takmak lazım.

Seviyorum bu kuyrukları 

Konserleri kapalı gişe sahnelenen Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın düzenli olarak programına aldığı Senforock Özel Konseri büyük ilgi görüyor. Öyleki konser biletleri için uzun kuyruklar oluşuyor.
Eskişehir bu açıdan kuyruklarıyla ünlü. Mesela müzelerin önünde kuyruklar var. Yine tiyatro bileti almak için uzun kuyruklara girmeniz gerekiyor. Ben bu tip kuyrukları çok seviyorum. Çünkü bunlar fakirliğin değil, kültürün kuyrukları. Keşke bütün Türkiye’de aynı kuyruklardan olsa…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi