Mahmut Çorumlu ile ilgili mektup var!

Geçtiğimiz günlerde ‘Mahmut Çorumlu Eskişehir’e neden geldi’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım.

31 Ekim 2023 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde ‘Mahmut Çorumlu Eskişehir’e neden geldi’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazımda, Emirdağlı olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çorumlu’nun Emirdağlılar Vakfı’nın ‘bağış gecesi’ne davet edildiğini ancak bu davetin bahane olduğunu, asıl amacın Çorumlu’nun AK Parti’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Emirdağlılar nezdinde nabız yoklama olduğunu ifade etmiştim.

*
Söz konusu yazım üzerine bir okurumuzdan elektronik posta yoluyla mektup aldım. Mektupta, dikkat çeken unsurların olduğunu ifade edebilirim.

*
Şimdi, o mektubu siz değerli okurlarımızla ‘yorumsuz’ bir biçimde paylaşıyor, yorumu size bırakıyor ve bugünlük MIH sütunlarını kapatıyorum.

*
İşte o mektup:
“Eskişehir’i 22 yıldır Sayın Yılmaz Büyükerşen yönetiyor. Partiler bugüne kadar Büyükerşen nasıl kazanıyor diye Eskişehir’in demografik ve kültürel yapısını, seçmen davranışlarını incelemeden geniş kapsamlı bir fizibilite ve analiz yapmadan, uygun olmayan adaylar çıkardılar ve kaybettiler. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de bir markadır. Ama hiç kimse yenilmez değildir. Demografik ve kültürel yapı çok iyi irdelenirse, doğru aday, stratejiler ve yol haritası belirlenirse, Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi AK Parti tarafından kazanılabilir.
2019 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde;
CHP’nin adayı Yılmaz Büyükerşen 285 bin 687 oy aldı.
AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı 246 bin 579 oy aldı.
Büyükerşen ile Sakallı’nın arasındaki fark 39 bin 108 oy.
AK Parti’nin adayı Burhan Sakallı 19 bin 555 tane daha oy alsaydı kazanacaktı.
MHP 2023 Genel Seçimlerinde 44 bin 101 oy, BBP ise 6 bin 867 oy aldı. 
MHP ile BBP’nin toplam oyu 50 bin 968 yapar.  
Mahmut Çorumlu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması durumunda MHP ve BBP’nin oylarının en az yüzde 80’ini (40.000 oy) alır. 
Ayrıca Emirdağlı seçmen 80 bin civarında. Bu oyun 80’i de (64.000 oy) Mahmut Çorumlu’ya gelir. Emirdağlılar, Çorumlu aday olursa bölünmez, fire çok az olur. Sonuç olarak Mahmut Çorumlu, karşısındaki aday kim olursa olsun en az 50 bin ila 100 bin oy fark atacaktır. Yerel seçimlerde kişinin rolü çok önemlidir. 
Mahmut Çorumlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olup, kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğu Emirdağ ve Eskişehir ile iletişimini hiç kopartmamış bir bürokrattır.
Hem Eskişehir’deki Emirdağlıların hem de Belçika’daki Emirdağlıların tanıyıp sevdiği, saydığı, Sayın Cumhurbaşkanımıza gönülden bağlı bir bürokrattır. Milliyetçi muhafazakâr kesime hitap edebilecek bir profildir.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması durumunda, Eskişehir’de yaşayan 180 bin Emirdağlı da (80 bin seçmen) bir sinerji yaratarak blok oy getirecektir. Milliyetçi kimliği ile de MHP, İYİ Parti, BBP tabanında kendisine duyulan sempatiden dolayı uzun zamandır belediye seçimlerinde Eskişehir de alınamayan milliyetçi oy AK Partiye gelecektir.
Uzlaşmacı kimliğiyle Eskişehir’de yaşayan tüm kesimlerden AK Parti’ye oy gelecektir, yine İYİ Parti ve CHP tabanına da hitap edecektir.
Merkezi hükümet ile uyum içinde çalışıp Eskişehir’e hizmet getirecektir. Liyakat ehli, nitelikli, cesur, vizyon sahibi, dürüst, entelektüel, birleştirici karakter bir profildir. Her kesimle rahat diyalog kurar, Ankara ve bürokrasiyi iyi bilmesi avantajdır. Gençlerin dilinden anlar, kibar ve naif bir kişiliğe sahiptir. Mahmut Çorumlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı olması demek, çevre yolunun yapılması ve Eskişehirspor’un hak ettiği yere gelmesi demektir.    
Mahmut Çorumlu 1968 yılında Emirdağ ilçesi Aşağı Piribeyli’de doğdu. Aynı zamanda genç ve deneyimli bir isim. 55 yaşında. 1986 yılında Polis Kolejinden, 1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. 
Kariyeri boyunca sırasıyla Kars, Sinop, Sivas, Kastamonu İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Daire Başkanlığı ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerini yaptı. 2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında BM (Birleşmiş Milletler) barış gücü bünyesinde Fildişi Sahilinde görev yaptı. 2017 yılında ‘İstihbarat ve Karşı İstihbarat Hizmetlerinin Arasındaki İlişkiler’ konulu çalışması ile tezli yüksek lisansını tamamladı.
2016 yılı Ekim ayından 2019 Eylül ayına kadar görevini Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak yerine getirdi. 2019 Eylül ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na atandı. 2023’ten itibaren Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Sayın
Mahmut Çorumlu aynı zamanda iyi derecede Fransızca biliyor. Aile hayatı ile de örnek olan Çorumlu, evli ve iki evladı var.
Mahmut Çorumlu’nun, birleştirici gücü ile Eskişehir’de çok büyük bir sinerji oluşturacağı aşikardır. Hatta şu anda Mahmut Çorumlu ile ilgili Eskişehir’de bir dip dalga oluşmuştur. O nedenle AK Parti’nin ve MHP’nin oturup birlik beraberlik içinde Çorumlu için sinerji yaratması gerekir.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sade Vatandaş 1 Kasım 2023 02:12

Eskişehirliler tanımıyor Mahmut Çorumluyu siz neden bahsediyorsunuz

1 0 Cevap Yaz
dağ çiçekleri 1 Kasım 2023 00:35

Reklamın Kötüsü olmaz. Basınıda buna alet ediyorlar. Ver Mehteri

1 0 Cevap Yaz
doğrucu davut 31 Ekim 2023 14:17

Emirdağ lımı hepsini biliyoruz maalesef onun için eskişehire yaramaz

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi