Kurt’un bazı avantajları var

Eskişehir’i dışarıdan takip edeler için Büyükşehir seçimleri elbette önemli. Ancak biz Eskişehirliler en az Büyükşehir kadar, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri de önemli.

9 Mart 2024 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’i dışarıdan takip edeler için Büyükşehir seçimleri elbette önemli. Ancak biz Eskişehirliler en az Büyükşehir kadar, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri de önemli.
İşte o Odunpazarı’nın Belediye Başkanı Kazım Kurt, 3’üncü dönemi için kolları sıvamış durumda. 
Sayın Kazım Kurt’un ekibinin çok iyi çalıştığını görüyorum. Sayın Kurt’un seçimlerdeki en büyük avantajı Odunpazarı Bölgesi’nde CHP’nin oyunun çok olması. 14 Mayıs sonuçları bize gösteriyor ki CHP Odunpazarı’nda tek başına bile olsa, Memleket, Yeşil Sol ve TİP’ten gelecek oylarla seçim kazanabilir. Elbette bunun üzerine Kazım Kurt’un Odunpazarı’nı on senedir yönetiyor olmasının da avantajlarını koyabiliriz.
Bir rakibi olarak gördüğüm 10 yıl içerisinde ve her mahallede sağlam bir seçmen tabanı yaratmış olduğu. Yine iyi bir örgütçü olan Kazım Kurt bu süre içerisinde mahallelerde iyi örgütlenmeyi de ihmal etmemiş. Kamuoyunda “Halkçı Başkan” algısını oturtmuş.
Elbette rakipleri de seçimlerde iyi çalışıyor. Ancak yine de Kurt’un avantajları daha fazla.
Bu arada Odunpazarı Belediyesi’ne bir övgümüzü de ekleyelim. 
Odunpazarı Belediyesi'nin kadın çalışanları 8 Mart’ta kadın çalışanları tam gün izinli sayıldı. Kazım Kurt yönetiminin kadınlara pozitif faydalarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun pek çok örneğini gördük. On senedir Odunpazarı gibi bir yeri yöneten Kazım Kurt, şimdi 3’üncü dönemine hazırlanıyor. 31 Mart akşamı milletin iradesi neyse, o olacak. Ancak Kurt her dönem “Kadınların yanında olan Başkan” olarak anılacak. Hakkını yememek lazım…

Bir parmak bal

Kamuoyunda asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılacağı konuşuluyor. Tam da seçim öncesinde ortaya atılan bu dedikoduları, iyi niyetli olarak değerlendirmek mümkün değil. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu zam yapılmayacak. Peki Hükûmete yakın medya organları, neden halka umut pompalıyor?
Cevap çok basit aslında; seçimler yaklaşıyor da o yüzden… Seçimlerden önce vatandaşın ağzına bir parmak bal çalıyorlar…

Ünal’a teşekkür ederiz

Hafta sonu Gölbaşı ile deplasmanda oynayacağımız maçın masraflarını, eski başkanlarımızdan Halil Ünal’ın karşıladığını öğrendik. Kendilerine bir Eskişehir taraftarı olarak teşekkür ederim. 
Sayın Halil Ünal’ın başkanlık yaptığı dönemlerdeki başarısını tartışabiliriz. Ancak ne olursa olsun o bizim eski de olsa başkanımız. Üstelik hiç vazifesi olmamasına rağmen, Eskişehirspor’a da yardım ediyor. 
Birbirimizle kavga ede ede amatör kümeye düştük. Bu felaket bize bir şey öğrettiyse, kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğidir. O yüzden sosyal medyadaki yorumlarımıza dikkat etmeliyiz. Halil Ünal gibi isimleri kaybetmeyelim. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Enes 10 Mart 2024 08:23

?????

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi