Küçük parti yok, kilit parti var

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ittifaklar daha çok konuşulur oldu. Görünen o ki AK Parti ve MHP seçimlere birlikte girecek. Ancak Eskişehir’de 9 bin oy alan Yeniden Refah Partisi ve 7 bin oy alan BBP’nin tutumu henüz belirsiz. Eğer ki AK Parti bu oyları da yanına alırsa çok rahatlar. 

27 Ekim 2023 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ittifaklar daha çok konuşulur oldu. 
Görünen o ki AK Parti ve MHP seçimlere birlikte girecek. Ancak Eskişehir’de 9 bin oy alan Yeniden Refah Partisi ve 7 bin oy alan BBP’nin tutumu henüz belirsiz. Eğer ki AK Parti bu oyları da yanına alırsa çok rahatlar. 
Bu arada CHP ve İYİ Parti yollarını ayırdı. Bu iki partinin bir araya gelme ihtimali neredeyse hiç kalmadı. Hele ki Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan olursa – ki öyle olacak gibi gözüküyor – CHP ve İYİ Parti arasındaki tek münasebet, bayramlarda parti ziyaretinden öteye gitmez. İYİ Partililer CHP’ye gidip baklava yer, sonra da CHP’liler İYİ Parti’ye gelip “İade-i baklava” da bulunur. Bunun dışında Kılıçdaroğlu CHP’si ile İYİ Parti arasında bir münasebet olacağını zannetmiyorum.
Bu koşullar altında Zafer ve Memleket Partileri ayrı bir önem kazanıyor. Zafer Partisi seçmeni babasının oğlu aday gösterilse CHP’ye oy vereceğini zannetmiyorum. Bu seçmenler Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için İYİ Parti’den ayrıldı. İYİ Parti bu oyları geri kazanabilir. Özellikle Melih Aydın gibi bir ismin bu oyları almakta çok başarılı olacağını düşünüyorum. Ancak Zafer Partisi eğer ki Ramis Tunca gibi güçlü bir aday çıkartırsa kendi oylarını büyük oranda muhafaza edecektir. 
Muharrem İnce’ye yapılan alçakça iftiralardan sonra, bu partiye giden 8 bin oydan da CHP’ye pek hayır gelmez. Yine iyi bir çalışmayla bu oylar İYİ Parti’ye geçebilir. Ancak bu oylar da İYİ Parti’nin dişinin kovuğuna yetmez.
Türkiye İşçi Partisi ve HDP oyları konusunda ise İYİ Parti’nin hiç şansı yok. Her iki partinin Eskişehir’de aldığı oy 25 bin… Bu oylar ya yerinde kalır, ya da CHP’ye geçer. Ama AK Partiye geçiş olmaz.
Sonuç olarak 7 bin – 8 bin gibi küçük sayılan oyların hesaplanacağı bir seçimle karşı karşıyayız. 
Bu saatten sonra Eskişehir’de küçük parti yoktur. Kilit parti vardır…

Eskişehir Vali’yi dinleyecek 

Vali Hüseyin Aksoy, genel olarak Eskişehirlilerin kalbini kazanmayı başardı. Bundan önceki valiye Allah selamet versin…
Vali Aksoy son olarak Eskişehirlilere bir çağrıda bulundu ve 29 Ekim’de her tarafı Türk Bayraklarıyla süsleme çağrısında bulundu. Bu çağrıya Eskişehirlilerin harfiyyen uyacağından şüphem yok. Çünkü Eskişehirli vatanını, bayrağını ve atasını sever. Cumhuriyet’in kıymetini bilir ve “Keşke Yunan kazansaydı” diyenlerden hoşlanmaz. Eskişehirliler vatanseverdir.
Ben 29 Ekim’de her evde, her dükkânda ve her otomobilde şanlı Türk Bayraklarının dalgalanacağına eminim. Bu arada Sayın Valimize de gösterdiği milli hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehirli 27 Ekim 2023 12:21

Sayın valinin çağrısı olmasa bayrak asılmayacak mı? Bu çağrıdan sonra her yere bayrak asalım, Tv de sayın valinin çağrısını emir telakki ediyorum ve bayrak adacağım demek ne kadar acı. Böyle bir çağrı olmada Milli Bayramlarımuzda bayrak admayacak mıyız?

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi