Konuyu kapatan fotoğraf

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bülent Ecevit’in kabri başındaki anma programında karşılaştı. Bunun üzerine Özgür Özel bir an bile tereddüt göstermeden gitti ve Büyükerşen’in elini gazetecilerin önünde öptü.

8 Kasım 2023 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bülent Ecevit’in kabri başındaki anma programında karşılaştı. Bunun üzerine Özgür Özel bir an bile tereddüt göstermeden gitti ve Büyükerşen’in elini gazetecilerin önünde öptü.
Bizim kültürümüzde büyüklerin ellerinden öpmek doğaldır. Hele ki karşısındaki Büyükerşen gibi bir eğitimciyse, o eli öpmekte kimse beis görmez.
Bu fotoğraf muhtemelen CHP içinde kavga arayanların heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Çünkü bazı kişiler Özgür Özel’in kazanmasıyla birlikte Büyükerşen’in üzerinin çizileceği gibi senaryolar kuruyorlardı.
Tanıdığımız kadarıyla Özgür Özel kompleksli bir adam değil. Aklıyla hareket ediyor. Partisini kazanacak adamlarla sandığa götürecektir. Eğer ki seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı Kazım Kurt’la hesaplaşmaya kalkabilirdi. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu’nun kariyeri, fevri ve yanlış kararlarla dolu. Yeni bir yanlış yapmasına şaşırmazdık. 
Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Belli ki CHP bu seçimlere mevcut belediye başkanlarını aday göstererek girecek. Tabii – her zaman olduğu gibi – kimlerin seçim kazanacağına karar verecek olan Eskişehirliler olacak. Kazananlar ve kaybedenler de Eskişehirlilerin iradesini alıp başının üzerine koyacak.

Akşener’in Özel Kalemi 

Nebi Hatipoğlu’nun kendisini Milletvekili yapan partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçmesiyle ilgili pek çok senaryo yazılıyor. Bunlardan biri de Melih Aydın’ın belediye başkan adayı olmak için Meral Akşener’in Özel Kalemi’yle temasa geçmesi. Bu iddiaya göre Meral Akşener ikna edilmiş ve Nebi Hatipoğlu’nun “Arkasından iş çevirerek” adaylık elinden alınmış.
Şimdi bu iddialar öncelikle Meral Akşener’in zekasını küçümsemektir. Siz Akşener’in ahbap – çavuş ilişkilerine bakarak aday belirleyeceğini mi zannediyorsunuz? Uzaktan Tansu Çiller’e benzettiniz herhalde…
Kaldı ki aday olabilmek için ikili ilişkilerini kullanmak “Arkadan dolap çevirmek” değildir. Siyasetin doğasında ikili ilişkileri iyi tutmak vardır. Henüz 5 aylık partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçen bir milletvekiline bile “Arkadan iş çeviriyor” demeyi doğru bulmam. Ancak siz milliyetçi bir partiden milletvekili seçildikten 2 ay sonra “AK Parti ile işbirliği yapalım” derseniz, kendi adaylığınızı sıkıntıya sokarsınız. Genel Başkan da adaylığı güvenmediği bir kişiye değil, güvenebileceği bir başkasına verir ve konu kapanır. Siyaset böyle bir şey…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
HARAM OLSUN 8 Kasım 2023 10:19

hatip oğluna verdiğim oy haram olsun bensana parti değiştir ve yalakalık yap diye vermedim

3 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi