Kiralar artıyor, endişeler de...

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için temel gereksinimlerinden biri olan barınma ihtiyacı bugünlerde neredeyse karşılanamayacak duruma geldi. Ülke genelinde yaşanan kiralık ev krizi, Eskişehir’de de kendisini sert bir şekilde hissettiriyor

27 Ocak 2024 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için temel gereksinimlerinden biri olan barınma ihtiyacı bugünlerde neredeyse karşılanamayacak duruma geldi. Ülke genelinde yaşanan kiralık ev krizi, Eskişehir’de de kendisini sert bir şekilde hissettiriyor.

Öğrenci şehri olarak bilinen şehrimizde geçtiğimiz yıllarda 1+1 ev bulmak oldukça basitti. Anadolu’nun diğer şehirlerinden farklı olarak bu şehirde özellikle öğrencilere yönelik evler fazlasıyla mevcuttu. 

Ancak artık hem kiralık ev sayısı yeterli değil, hem de kiraların miktarı dudak uçuklatıyor… Ev ilanları bulunan sitelere şöyle bir göz gezdirdiğinizde durumun vahametini görüyorsunuz… Üniversitelere yakın konumlardaki basit bir evin en az 10 bin TL olması, hem öğrencileri hem de onların ailelerini kara kara düşündürüyor.

Öğrenciler artık okurken çalışmayı bir tercih değil zorunluluk olarak görüyor. Aksi halde eğitim hayatını sürdüremiyor. 

İşin üzücü tarafı ise bu durumun ne zaman son bulacağı da beli değil. Kiralar gün geçtikçe artıyor. Buna paralel olarak endişeler de… 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi