Kesikbaş selektör yapıyor

Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ES TV ekranlarında yayınlanan “Soruyoruz” programında önemli açıklamalarda bulundu. Elbette en çok merak edilen şey Kesikbaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağıydı.

13 Ekim 2023 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ES TV ekranlarında yayınlanan “Soruyoruz” programında önemli açıklamalarda bulundu. Elbette en çok merak edilen şey Kesikbaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağıydı. Kesikbaş bu yöndeki bir soruya, “Adaylık teklifi gelmiyor. Öyle bir durum yok. İnsanlar diyor ki ya olsan iyi olur. Beni daha çok ilgilendiren kısmı halktan böyle bir şeyin geliyor olması. Siyasi partilerden henüz herhangi böyle bir teklif yok, talep yok” cevabını verdi.
Şimdi araba kullananlar bilir, bizim Türkiye’de bir gelenek vardır; araba kullanırken karşıdan gelen arabaya farlarını yakıp söndürerek selam verirsin. Buna “Selektör yapmak” denir. İşte bana kalırsa Sayın Kesikbaş AK Parti’ye selektör yapıyor.
Bir kere “Siyasi partilerden henüz herhangi böyle bir teklif yok, talep yok” demek, çok rahat “Teklif bekliyorum” olarak algılanabilir. Tabii burada “teklif nereden bekleniyor?” sorusunu da ele almak lazım. Yani bir başka deyişle, “Kesikbaş kime selektör yapıyor?” sorusunu ele almak lazım.
Sayın Kesikbaş’ İYİ Parti’ye selektör yapıyor olma ihtimali yok. Çünkü İYİ Parti’nin zaten Büyükşehir adayı belli. Melih Aydın genç ve dinamik bir isim. Seçimlere çok sağlam bir şekilde hazırlandığını ben biliyorum, çok yakında da herkes öğrenecek. Melih Aydın adının İYİ Parti içerisinde silinme ihtimali sıfır…
CHP’ye selektör yapıyor olma ihtimali de sıfır. Zira CHP’nin büyükşehir adayı da zaten Yılmaz Büyükerşen. Haydi diyelim ki, “Hoca aday olmayacakmış” diyenler haklı çıkacak. Bu durumda da CHP içinde sıra Ahmet Ataç’a gelir. Yani Kazım Kurt’un bile hayalini kuramadığı bir mevki için Celalettin Kesikbaş’ın adı bile geçmez.
Geriye de bir tek AK Parti kalıyor.
Tabii Celalettin Kesikbaş mesela Muhafazakâr Devrimci Demokrat Millet Partisi gibi bir partiden teklif bekliyorsa, işin orasını bilemeyeceğim…
Kesikbaş Eskişehir’in değerleriyle uyuşan ve halkın takdirini toplayabilen bir isim. Ancak Melih Aydın ve Yılmaz Büyükerşen gibi isimlerin de benzer avantajları var.
İçimden bir ses 2024 seçimlerinin kıran kırana geçeceğini söylüyor…

Erdoğan İYİ Parti’ye göz kırptı 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'na daveti konusunda, "Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur" dedi.
Şimdi Tayyip Erdoğan yaklaşık 3 ayda bir İYİ Parti’yi ittifaka davet ediyor ve üç ayda bir İYİ Parti’den aynı cevabı alıyor, “Başka kapıya…”
Hatta Sayın Erdoğan bazen ittifakın küçük ortağına emir verip, bu parti üzerinden de İYİ Parti’ye teklif yaptırıyor.
Sürekli aynı cevabı alacağınızı bilerek aynı teklifi yapmak saçma gibi gözükebilir. Ancak ben Sayın Erdoğan’ın saçmalamadığını, bilakis kendine göre bir oyunu olduğunu düşünüyorum. Sanırım Sayın Erdoğan sürekli “İYİ Parti Cumhur İttifakına katılacak” algısını gündemde tutmaya çalışıyor.
Siyaset böyle bir şey işte. Sürekli satranç oynar gibi stratejik hamleler yapıyorsunuz. Fakat bu örnekte hangi hamleyi yaparsanız yapın, İYİ Parti’den aldığınız cevap aynı oluyor, “Başka kapıya kardeşim…”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi