Kahveye gitmek zengin işi 

Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, esnafın 2023 yılından umduğunu bulamadığını belirtti. Eskişehir'de kahveci esnafı 2023 yılını sıkıntılı bitiriyor.

13 Aralık 2023 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, esnafın 2023 yılından umduğunu bulamadığını belirtti. Eskişehir'de kahveci esnafı 2023 yılını sıkıntılı bitiriyor.
İşin ilginci gelecek sene için de umut yok. Çaya, şekere, kahveye, deterjana ve aklınıza gelebilecek her ürüne zam geliyor. Üstelik kahvecilik mal satışından çok, hizmet satışıdır. Kahveciler mahalle sakinlerine yaptıkları hizmeti satarlar. Yoksa bir bardak çayın maliyeti o kadar da çok değildir. Buna karşın kahveciler sıkıntı yaşıyorsa, varın gerisini siz düşünün.
Eskiden “İşsizler kıraathanesi” diye bir kavram vardı. Şimdi bırakın işsiz olmayı, asgari ücretle geçinen bir vatandaş kahveye gidip iki çay – bir oralet içemiyor.
Ülkenin geldiği duruma bakar mısınız?

Uday Hüseyin’in ruhu 

Ankaragücü – Çaykur Rize maçını yöneten hakem Halil Umut Meler’e akıl almaz bir saldırı gerçekleştirildi. Meler’e önce Ankaragücü Başkanı ve AK Parti eski milletvekili Faruk Koca tarafından saldırıldı. Sağlam bir yumruk yiyen Meler yere yığılınca kulübün diğer yöneticileri tarafından yerde dakikalarca tekmelendi. Elbette bütün Türkiye bu menfur saldırıyı kınadı.
Ancak “Bize neler oluyor öyle?” diye sormadan da edemiyoruz.
Söz konusu olay Avrupa basınında da gündemin ilk sıralarına oturdu. Avrupalılara kızmayın. Mesela Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde böyle bir olay vuku bulsa, bizim haberlerimizde de yer alırdı.
Zaten bu tip olaylar yalnızca kanunların uygulanmadığı, hukukun guguk kuşu kadar değerinin olmadığı memleketlerde olur. 
2032 yılında İtalya ile ortaklaşa yapacağımız Avrupa kupasını bile tehlikeye atan bu olayda AK Partili Faruk Koca bu cesareti nereden alıyor? Muhtemelen “Arkamda kapı gibi Saray rejimi var. Döverim de söverim de” diye düşünmüştür.
Bu olay bana “Şeytanın ikizi” lakaplı Uday Hüseyin’i hatırlattı. Babası Saddam Hüseyin tarafından Irak Futbol Federasyonu’nun başına getirilen Uday Hüseyin, milli futbolcular yenildiği zaman, onları falakaya çekmesiyle ünlüydü.
Umarım ülkemiz o kadar kötü bir noktaya gitmeden toparlanır. Umarım Hakem Halil Umut Meler’e saldıranlar tarihi bir ceza alırlar. Çünkü hafif bir cezayla işin geçiştirilmesi, yeni Uday Hüseyin’ler yaratacaktır.

Kalkınmayı geçtik, adalet yok

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, başkentimiz Ankara’nın göbeğinde bir motorlu kuryeyi arabasıyla ezerek öldürdü. Kurye olarak çalışan Yunus Emre Göçer’den geriye gözü yaşlı bir eş ve biri engelli iki yetim çocuk kaldı.
Asıl mesele Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun elini kolunu sallayarak kaçıp gitmesi. Üstelik polisin tutanaklarının da kazanın video kayıtlarındaki gerçeklerle örtüşmüyor olması da cabası.
Somali Cumhurbaşkanının oğlu bir kere bile tutuklanmıyor ve ertesi günü babacığının gönderdiği özel uçakla memleketine geri dönüyor.
Kuşlar gibi özgür oluyor anlayacağınız.
Kalkınmadan bir şey anlamadığınız ortada, bu mu sizin adalet anlayışınız?..
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi