Kabukcuoğlu’nun formülü

27’inci dönem İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ES TV’nin sorularını yanıtladı. Şu sıralar İYİ Partililere en çok sorulan soru, “İttifak yapacak mısınız?” sorusu… Aslında bu soruyu “CHP’ye destek verecek misiniz?” olarak da değerlendirebilirsiniz.

21 Ekim 2023 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
27’inci dönem İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ES TV’nin sorularını yanıtladı. Şu sıralar İYİ Partililere en çok sorulan soru, “İttifak yapacak mısınız?” sorusu… Aslında bu soruyu “CHP’ye destek verecek misiniz?” olarak da değerlendirebilirsiniz. Çünkü kamuoyunda – nedense – ittifak denildiği zaman eşit ve adaletli bir ortaklık değil, İYİ Parti’nin koşulsuz CHP’yi desteklemesi algılanıyor. 
Sayın Kabukcuoğlu bu konuya net bir şekilde cevap verdi ve hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını, seçimlere “Hür ve müstakil” bir parti olarak gireceklerini ifade etti.
Eskişehir’de partisinin seçim şansını da değerlendiren Kabukcuoğlu, “Siyaset işi, iddia işidir, çalışma işidir. En önemlisi Eskişehirlilerin gözüne ve gönüllerine girmeye bağlı. El ele vererek biz bunları başaracağız” ifadelerinde bulundu.
İYİ Partililer seçimlerde başarılı olur mu? Bunu hep birlikte göreceğiz. Ancak Sayın Kabukcuoğlu’nun seçim kazanma formülüne sonuna kadar katıldığımı da belirtmek durumundayım. O formül ise, “Eskişehirlilerin gözüne ve gönlüne girmek” olarak özetlenebilir. AK Partililer de CHP’liler de İYİ Partililer de başarıyı yakalamak istiyorlarsa bu basit formülü unutmamalı. 
Seçimler öncesinde masa başında hesap yapmak yanlış bir şey değil. Ancak seçimler masa başında kazanılmıyor. En son, “Kılıçdaroğlu yüzde 55 ile seçimi kazanıyor” diye masa başında hesap yapanların hâlini gördük. Seçimi kazanmak için çeşitli formülleriniz elbette olabilir. Ancak çalışmadan bu formüller hiçbir işe yaramaz. 
31 Mart akşamı Eskişehir’de birileri seçimi kazanacak. İşte o kazananlar Eskişehirlilerin gönlüne girenler ve çok çalışanlar olacak. Kaybedenler ise halkın gözüne ve gönlüne giremeyenler olacak. 

Toplu taşımaya can yakan zam 

Pazartesi gününden itibaren Eskişehir’deki toplu taşıma ücretlerine zam yapılacağı duyuruldu. 23 Ekim’den itibaren maalesef Eskart 15 lire, indirimli Eskart ise 7 buçuk lira olacak. Elbette dolmuş fiyatları da artacak. 
Bu artışların haftada bir otomatiğe bağlanan akaryakıt zamlarından kaynaklandığı açık. Eski tarifeye göre tam bilet 12, indirimli bilet ise 6 liraydı. Yani yüzde 25’lik zam yapılmış oldu.
Bu zamların vatandaşın cebini iyiden iyiye yakacağı ortada. Ancak belediyeye de dolmuş şoförlerine de kızamıyoruz. Çünkü onların da masrafları her geçen gün artıyor. 
Akaryakıta gelen zamların üç nedeni bulunuyor. Birincisi enflasyon. Dünyada petrol fiyatları sabit olsa da, Türk Lirası sürekli değer kaybettiği için fiyatlar yükselmek zorunda. İkincisi dünyada petrol fiyatlarının artması. Ki 2008 yılında 165 dolar olan varil fiyatı, İsrail – Filistin krizi nedeniyle şu anda 93 dolar oldu. Yani AK Partililerin iddia ettiği gibi petrol fiyatları artmamış, bilakis dibi görmüş durumda. Petrol fiyatlarının artmasının üçüncü nedeni ise sevgili hükûmetimizin sürekli vergileri artırıyor olması.
Dünyada petrol fiyatları düşse bile bizde artıyor olmasının suçlusu Eskişehirli dolmuş şoförleri değil. Belediye de değil. Bir ülkede hayat her geçen gün pahalılaşıyorsa bunun sebebi hükûmettir. Gerisi palavraya girer…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi