İYİ Parti’ye Dervişoğlu morali

İYİ Partililer hafta sonu Ankara’dan gelen önemli bir misafiri ağırladı. İzmir Milletvekili ve partisinin TBMM Grup Başkanvekili olan Müsavat Dervişoğlu’na ayrıca komşumuz Afyonkarahisar’ın Milletvekili olan Hakan Şeref Olgun da iştirak etti.

14 Kasım 2023 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Partililer hafta sonu Ankara’dan gelen önemli bir misafiri ağırladı. İzmir Milletvekili ve partisinin TBMM Grup Başkanvekili olan Müsavat Dervişoğlu’na ayrıca komşumuz Afyonkarahisar’ın Milletvekili olan Hakan Şeref Olgun da iştirak etti.
Eskişehir Teşkilatının moralinin yerinde olduğunu söyleyemeyiz. Moraller nasıl yerinde olsun ki? Sonuç olarak henüz 5 ay önce büyük umutlarla seçilen bir milletvekili buharlaşıp uçtu. Üstelik bu milletvekili İYİ Parti seçmeni açısından en kabul edilemez partiye geçti.
Şimdi boks maçında rakibinin kaşı açıldıysa, akıllı boksör sürekli oraya yumruk atar. Bunda da ayıp bir şey yoktur. Boksun kuralları böyledir. Önce Kazım Kurt, daha sonra Ahmet Ataç ve son olarak CHP İl Başkanı Talat Yalaz İYİ Parti seçmeninin üzerine oynayan açıklamalarda bulundular. Genel olarak İYİ Parti’nin güvenilmez olduğunu, halkın seçtiği vekillerinin AK Parti’ye çekip gittiğini sürekli belirtiyorlar. Yani bir anlamda, “Sağcılara güvenilmez. Oyunuzu CHP’ye verin” demeye getiriyorlar. Bir anlamda rakiplerinin kanayan kaşına yumruk atıyorlar ki, bunda da ayıplanacak bir şey yok. Siyaset boks gibidir; rakiplerinizin zaaflarından yararlanma sporudur.
Buna karşılık İYİ Parti Genel Merkezi de Eskişehir’i yalnız bırakmayarak teşkilata destek veriyor. Elbette burada İl Başkanı Serdar Ulucan’ın Genel Merkezle olan iyi ilişkilerinin de rolü var.
Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti içinde ciddi ağırlığı olan bir kişi ve Eskişehir’e gelip, “Bundan sonra ben Eskişehir Milletvekiliyim. Ayrıca Eskişehir’in artık 40 vekili var” demesini hafife almamak lazım.
Peki Dervişoğlu Eskişehir’de ne yaptı?
Önce teşkilatın önemli isimleriyle bir araya gelen Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimlere ilişkin durum değerlendirmesi yaptı. Toplantının bu kısmı basına kapalıydı. Daha sonra basın toplantısına geçen Müsavat Dervişoğlu’nun yanında Afyon Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un yanı sıra, 27’inci dönem Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu da vardı.
Burada bir parantez de Kabukcuoğlu’na açalım. Kabukcuoğlu, milletvekilinin istifasını fırsat bilip, “Ben dememiş miydim?” diyerek şahsi gücünü artırma yoluna gitmiyor. Temayül yoklamasında istediği neticeyi alamayan Kabukcuoğlu’nun şahsi ikbali için ne temayül hakkında şaibe yarattığını ne de belden aşağı vurduğunu görüyoruz. Bütün bu olgun ve birleştirici tavırlarıyla da partisi içerisinde cidden takdir ediliyor.
Biz Müsavat Dervişoğlu’nun basın açıklamasına dönelim.
TBMM Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Nebi Hatipoğlu hakkında “Siyasi haramzade” benzetmesini yapsa da, bu konunun üzerine çok gitmedi. Daha ziyade İYİ Parti’nin seçimlere tek başına gireceğini yinelemekle yetindi. Burada CHP Kurultayını kast ederek, “Başka bir partideki gelişmeler. Bizim kararımızı değiştirmez” sözünü önemsiyorum. Dervişoğlu’nu Türkiye gündemini meşgul eden Anayasa Mahkemesi’ne yönelik eylemlere de sert çıkarak, bir anlamda İYİ Parti’nin genel tutumunu özetlemiş oldu.
Peki şimdi ne olacak?
Önümüzdeki günlerde İYİ Parti Genel Merkezi’nden Eskişehir’e yıldızlar yağmuru olacağını düşünüyorum. Bugün İYİ Parti’nin ikinci adamı konumunda olan Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural Eskişehir’e gelecek ve basın toplantısının ardından ES TV Ekranlarında gazeteciler ben Kerem Akyıl ile Sedat Aydoğan’ın sorularını yanıtlayacak. Cuma günü ise Parti İçi Eğitim’den sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu gelecek. 
Bütün bu gelişmeler İYİ Parti’nin yerel seçim çalışmalarına muhakkak ki olumlu yansıyacaktır. Elbette 31 Mart akşamı olmadan, neyin kime faydası olduğunu tam olarak bilemeyeceğiz.
İnşallah huzurlu ve rekabetçi bir yerel seçim süreci yaşarız ve kazanan hangi parti olursa olsun, aslında Eskişehir olur…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
anlamsız 15 Kasım 2023 08:50

MORALMİŞ:)

1 0 Cevap Yaz
gürbüz 14 Kasım 2023 10:32

yıldız yağmuru derken.....

1 0 Cevap Yaz
Eskisehir 14 Kasım 2023 10:20

İyi parti akp nin yan kuruluşudur şimdi chp nin oyunu bölmeye calisiyorlar

0 0 Cevap Yaz
bekir yıldırım 14 Kasım 2023 09:50

iyi parti ömrünü tamamlamıştır.Artık eskişehirden oy çıkmaz.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi