İYİ Parti Eskişehir’de anket yapmış!

Arif Anbar yazdı

7 Haziran 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Eskişehir’de anket yapmış!

5 Haziran 2018 Salı günü kaleme aldığım ‘İYİ Parti, elindeki bir vekili de CHP’ye kaptıracak’ başlıklı yazım üzerine, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca cevap hakkını kullanmak istedi.
 
*
 
Tunca’nın söz konusu cevabını aynen aktarıyorum:
 
            MİTİNG ALANI GENİŞLEDİ
  • “Bakın biz Meral Akşener’in kullanacağı platformu Kurşunlu Külliyesi tarafına koymak istedik. Hatta denedik. Ancak platform kaydı. Biz de başka bir formül bularak platformumuzu aşağıya, oldukça dar bir alana kurmak zorunda kaldık. Durum böyle olunca alan da bir hayli genişledi.
 
HAVA O GÜN SICAKTI
  • Tabi çok kısıtlı vaktimiz vardı mitinge hazırlanmak ve duyurusunu yapmak için. Cumartesi günü öğrencilerin sınavı olduğu için, dikkatlerini dağıtmamak amacıyla hiçbir miting duyurusu yapmadık. Ancak sosyal medyayı miting duyurusu için etkin kullanmaya özen gösterdik. Sadece üç gün gazete ilanı kullanabildik.  Bir de Ramazan ayındayız, hava da o gün bir hayli sıcaktı. Ve siz de biliyorsunuz ki teşkilatımız yeni, altı aylık bir partiyiz, buna rağmen iyi kalabalık topladık.
 
14 BİN KİŞİ!
  • Bir de bakın o alan aşağı yukarı 3 bin 600 metrekare. Metrekareye dört kişi düşse 14 bin kişi yapar. Bu hesabı kabaca yaptık. Ama hesabı yaparken, oradaki Hicri Sezen Parkı’nda oturan vatandaşlarımızı dahil etmedim mesela. Ya da alan üzerindeki kahvehane ya da kıraathaneleri de dahil etmedim.
 
İYİ PARTİ’NİN ESKİŞEHİR ANKETİ
  • Genel Merkezimizin yüz yüze yaptığı anketleri var. Eskişehir anketi de var. Aldım inceledim. Biz şu an Eskişehir’de iki milletvekilini kesinlikle çıkarıyoruz. Hatta ankette, Eskişehir, partimizin Türkiye ortalamasının bir tık üzerinde. Yani biz iki vekili garantiledik. Şu an için üç milletvekili çıkarabilmenin hesabını yapıyoruz. Şunu da söyleyeyim. Meral Hanım’ın oyu, partimizin oyundan daha yüksek çıkıyor.
 
BİREYSEL KÜSKÜNLÜK OLABİLİR
  • Ben yeni bir il başkanıyım. Ben kimseye küs değilim. Yani bakın, bireysel olarak elbette küskünlük olabilir ancak kurumsal olarak kimsenin kimseye küsme hakkı yoktur. Partiyi benimsemiş, içselleştirmiş hiç kimsenin küsme hakkı söz konusu olamaz. Adayımız Arslan Kabukçuoğlu da partimize çok emek verdi. Partimizin teşkilatlanma sürecinde gösterdiği gayreti inkar edemeyiz. Tabii ki Arslan Bey’in de hataları olmuştur, kırdığı incittiği olmuştur ancak bir teşkilatı en baştan alıp yönetmek kolay bir iş değil.
 
BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ
  • Biz şu an seçimi kazanma mücadelesi veriyoruz. Seçimi kazanmaktan başka hiçbir şey düşünmüyoruz ve kazanacağımıza, başaracağımıza inanıyoruz.
 
EMRE DEMİR OLAYI
  • Unutmadan; Emre Demir, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmediği için YSK tarafından milletvekili adaylığı düşürüldü.”
 
*
 
Evet…
İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca’nın açıklamaları bu şekilde.
Takdir kamuoyunun…
 
*
 
NOT: 5 Haziran 2018 Salı günü kaleme aldığım ‘İYİ Parti, elindeki bir vekili de CHP’ye kaptıracak’ başlıklı yazımı, anadolugazetesi.com’dan okuyabilirsiniz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tuana 23 Haziran 2018 08:00

Gorunen o ki ya Erdogan ya da Ince kazanacak cumhurbaskanligi secimini. Aksener secilemezse yeni sistemde meclise de giremeyince IYI parti oldukca zorlanir mecliste vekil cikartsa bile. Baraji gecemezse verilen iy bosa gider. Baraji gecerse bu sefer Aksener secilemiyceginden mecliste bir varlik gosteremez. Yani demem odur ki IYI partinin bu secimin kazanani olmasi zor. Zaten vekil adaylarinin cogu eski MHPliler. MHPnin kendisi ulkeye ne kadar faydali olmus ki o partide tutunamayanlar faydali olsun?

0 1 Cevap Yaz
Hakan 11 Haziran 2018 07:28

Kabukcuoglu diyodu Eskisheir'de en az yuzde 30 aliriz diye. Gorecez boyunun olcusunu 24 Haziran'da. Eskisehirliler iyi bilir, kendisi MHPden ayrilmis biridir.

0 4 Cevap Yaz
mert 7 Haziran 2018 16:05

bu seçimde akp:4 -- chp :5 ---- mhp :2 --- ip: 3 vekil çıkaracak

0 2 Cevap Yaz
NADİR 7 Haziran 2018 10:02

eskişehirin vekil sayısı 12-13 heralde

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi