İLK DEVRE

Eskişehirspor, 2013-2014 futbol sezonuna Sayın Mesut Hoşcan Başkanlığında yeni bir yönetim, yine Türkiye’de spor adamlığı

31 Aralık 2013 18:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, 2013-2014 futbol sezonuna Sayın Mesut Hoşcan Başkanlığında yeni bir yönetim, yine Türkiye’de spor adamlığı duruşuyla, örnek bir kişilik profili çizenTeknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam ve ekibiyle adım atmış oldu.
18 Ağustos 2013 tarihinde, Bursaspor galibiyetiyle Spor Toto Süper Lig’e çok iyi bir başlangıç yapan Kırmızı Şimşekler,29 Aralık 2013 tarihinde, deplasmanda Torku Konyaspor mağlubiyetiyle, ilk devreyi 6.sırada ve 27 puanla bitirerek hedeflenilen noktayı yakaladıkları kanısındayım.
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlamın Eskişehirspor’a gelişinden sonra, gerek yöneticilerin, gerekse taraftarların söylemdeki beklentilerini çok yüksek tutmaları ise, tamamen teknik direktörün şahsına münhasır güvenden dolayı olduğunu söylemek istiyorum. Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapmış ilk Teknik Direktör olmanın avantajları kadar, dezavantajlarının da olduğunu unutmamak lazım.
Şampiyon olabilmenin çok ciddi kriterleri vardır. Öncelikle, alt yapınızın üretkenlik adına çok iyi olmalı. Tesisleşme, Ekonomi ve Şehrin dinamikleri(politikacılar, sanayiciler, spor taban birlikleri ve taraftarlar)takımlarına destek olmalılar ki, şampiyonluktan bahsedebilelim.
Kırmızı Şimşekler, ilk yarı sonunda kalesinde en az gol gören takım oldu. Bu da savunma anlamında ne denli başarılı bir performans çizdiklerinin göstergesidir. Ancak hücumsal anlamda da aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Zaten hücumsal anlamda bir katkı sağlanmış olunsaydı bende şimdi Eskişehirspor’un ilk ikide, olduğunu keyifle yazmış olacaktım.
Şartlar ne olursa olsun Eskişehirspor ilk devre de toplamış olduğu 27 puanla başarılı bir grafik çizmiştir. En büyük eksiklik ise üst üste bir galibiyet serisinin yakalanmaması oldu. Genelde zirveye ortak olunacak geçiş müsabakaları dediğimiz maçların kaybedilmesi ise, yukarıya sıçrama yapmasına engel olduğunu söylemek yanlış bir düşünce olmasa gerek.
Eskişehirspor’un, Transfer dedikodularından dolayı motivasyonunun bozulduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Birçok futbolcusunun adının transferlerde geçmesi pekte hayırlı olmadığı kanısındayım. Netice olarak bu önemli sürecin çok iyi yönetilmediğini görmekteyiz.
Adları transfer de geçen futbolcuların gitmeleri olasılığını göz önünde bulundurursak. Eskişehirsporun çok önemli takviyeler yapmaları gereklidir.
İlk devre itibariyle Eskişehirspor taraftarının, hem tribün şovlarıyla ve koreografileriyle, hem de örnek teşkil eden sportmen davranışlarıyla spor kamuoyunun takdirini topladığını belirtmek istiyorum.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi