İkametgah e-Devlet’ten

Serkan Açıkgöz yazdı

5 Mart 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Birkaç yıl öncesine kadar mahalle muhtarlarımıza gider ikametgah belgesi alır ve karşılığında belirli bir tutar ödeme yapardık. Sonra nüfus müdürlükleri de bu belgeyi ücretsiz olarak vermeye başladı. Şimdi ise e-Devlet’i kullanan herkes ikametgah belgesini yazıcıdan çıkartarak kullanabilecek. Düşünsenize iki genç birbirini sevdi, sonra bu gençler hem kendi çipli nüfus cüzdanı bilgilerini hem de şahitlerin bilgilerini e-Devlet nikah dairesine tanımladı ve bir kaç dakika içerisinde evlendi. Olmaz demeyin, bence bal gibi olur da, bunun bir de boşanma evresi var o nasıl olur bilemeyeceğim. Tabi o vakte kadar evlenme/boşanma adında bir müessese kalırsa.
 
Rusya'nın siber belası
 
Rusya’da 2016’da devlet merkezlerine 52.5 milyon kez hacker saldırısı olmuş. Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev, devlet bilgi sistemlerinin siber saldırılara karşı yetersiz kaldığını söyledi. Önceki yıla göre hacker saldırılarının 14.4 milyonluk artışla 2016 yılında 52.5 milyona ulaştığı belirtildi. Rusya resmi organları, yerel idareler, federasyon bilgi kaynakları dahil olmak üzere sürekli hacker saldırılarına maruz kaldığını belirtenPatruşev, bu eylemlerin amacının gizli erişim bilgilerini elde etmek olduğunu söyledi.Peki bizim ülkemizde hacker niteliğinehaizkişiler ne gibi işlerlemeşgul oluyor acaba.Bundan yıllar yıllar önce Tarsus’ta babası sebze tüccarı olan bir genç internet kafede dünyanın en büyük haber kanalı CNN Internetional’ıncanlı yayınını 2 saat kesmiş ve internet sitesine de dünyanın hiçbir yerinden erişilememişti. Birkaç gün içinde güneş gözlüklü, takım elbiseli, kulaklarında küçük kulaklıklar olan yabancı adamlar siyah bir minibüsten inerek bu genci alıp kaybolmuşlardı.Dünyamız hızla siber savaşlar dönemine sürüklenirken ülkemiz bence hala bu yetenekleri keşfedemiyor ve yeterince değerlendiremiyor.
 
Dünyanın en büyük
flash belleği bizde
 
Kingston, dünyanın en yüksek kapasiteli flash belleği ve CES 2017 fuarında en çok merak uyandıran mobil depolama cihazı olan DTUGT’yi Türkiye’de satışa sundu. DataTraveler Ultimate GT, 2TB’a kadar depolama alanı sunuyor.5 yıl garanti, ücretsiz teknik destek ve efsanevi Kingston güvenilirliğini beraberinde getiren DataTraveler Ultimate GT’nin fiyatları 1 TB için 3785 TL + KDV ve 2 TB için ise 6310 TL + KDV.Bazılarının bu ne be çok pahalıymış dediğini duyar gibiyim ama bu özelliklerde bir flash belleğin bu fiyatlarda olması da gayet normal bence.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi