HİÇ KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR

2013-2014-futbol sezonunun, ilk yarısı için hedeflenen puana ulaşabilmek ve ilk 4 takım arasında olmak adına, çok önem arz eden bir müsabakadan alınmı

15 Aralık 2013 17:59
A
a
Sütiş Eskişehir
2013-2014-futbol sezonunun, ilk yarısı için hedeflenen puana ulaşabilmek ve ilk 4 takım arasında olmak adına, çok önem arz eden bir müsabakadan alınmış bir puanın sevindirici tarafı kaybetmemek oldu. Anlayacağınız Dimyat’a pirince giderken, eldeki bulgurdan olmadık.
Eskişehirspor, Özellikle son haftalarda toparlanma eğiliminde olan ve puanlar almaya başlayan Kayserispor karşılaşmasında, bu sezon içerisinde oynamış olduğu resmi müsabakaların neredeyse tümünde rakiplerine vermiş olduğu kadar gol pozisyonunu, bu maçta kalesinde görmüş oldu.
Kırmızı Şimşekler, geçen hafta yine Kayseri’de, Kadir Has Stadyumu’nda Erciyesspor ile yapmış oldukları maçın ilk 45 dakikalık diliminde rakibine gollük pozisyonlar veren taraftı.
Spor Toto Süper Ligin en az gol yiyen iki takımdan biri olan Eskişehirspor, savunmasıyla rakip takımlara direnmeye çalışırken, hücumsal anlamda ve yardımlaşmada aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam, Erciyes maçı kadrosunda yer alan isimlerden Erkan Zengin, Veysel Sarı, Erman Kılıç ve Necati Ateş’i kenarda tutarken, N’Diaye’yi ise kadroya almadı.
Kimine göre doğru, kimilerine göre ise yanlış. Asıl olan bu revizyonun takım hazırlayıcılar tarafından yapılması. Gerçekçi düşünmek gerekirse, savunma yönleri zayıf olan, yani futbolun iki yönünü değil de tek yönünü oynamayı tercih eden bu futbolcuların yedek soyunmaları beni hiç şaşırtmadı diyebilirim.
Hiç bir futbolcu vazgeçilmez değildir. Hedefe giden yolda takım olmak ve takım oyununu tercih etmek, kat edilecek mesafeyi kısaltmak adına yapılan en büyük eylemdir.
Eskişehirspor, ilk 45.dakikalık periyotta rakibine oranla daha efektif bir futbol oynarken, ikinci 45.dakikalık oyunda ise, rakibine gol atmasına rağmen, kalesinde birçok pozisyon veren taraf oldu.
Müsabakanın ikinci devresinde Eskişehirspor’ da yardımlaşma dibe vururken, Kayseri sporlu Sefa ve Biseswar’ın kenar bindirmelerine ve organizasyonlarına, oyuncu değişikliğiyle çözüm bulmaya çalışan teknik heyet, golü bulmasına rağmen rakibin baskısına bir çare bulamadı.
Bu maçta Kayserispor adına başta Biseswar olmak üzere, Sefa ve Zurap müthiş bir performans gösterirken, Eskişehirspor adına en önemli isim her maçta olduğu gibi kaleci Ruud Boffin oldu.
Eskişehirspor, kaybedilebilecek maçtan alınan bir puana sevinirken, Kayserispor ise kaybettiği iki puana üzülüyor.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi