Herkes cennette doğar bazıları ceHennemde büyür: Müslüm 2

Vizyona girdiği günden bu yana 2 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşan Müslüm’le bir aile dramına, bir başarı öyküsüne, bir de kaderin cilvesine şahit olduk!

10 Kasım 2018 11:02
A
a
Sütiş Eskişehir
26 Ekim’de vizyona giren ‘Müslüm’ filmini en sonunda izleme fırsatı yakalayabildim. Müslüm Babamız… Döneminin gençlerini fazlasıyla etkileyen, eserleriyle günümüz gençliği tarafından da oldukça sevilen efsane sanatçı… İllaki bir şarkısıyla herkesin kalbinden bir yerlere dokunabileceğine inandığım sanatçı… Evet, kendisini seviyordum ama hayatında bu denli acı şeyler yaşadığını bilmiyordum! Araştırmamıştım da. Oysa şarkılarındaki derinlik bunun göstergesi değil mi? 

ESEN’E BÜYÜK ALKIŞ
Bazı insanlar vardır; tavrı, konuşması, şarkı söyleme stili diğer insanlardan çok daha farklı olan. İşte Müslüm Gürses de onlardan bir tanesi. Ağır ağır konuşması, şarkı söyleme stili… Dolayısıyla Müslüm’ü canlandıracak kişinin performansını oldukça merak ediyordum. Yönetmen koltuğunda özellikle Ayla filmiyle adını duyuran başarılı yönetmen Can Ulkay’ın oturduğu Müslüm Gürses’in  Müslüm’ü Timuçin Esen canlandırıyor. Esen’i film, dizi ve tiyatrolardan tanıyorduk. Başarılı oyuncunun bir çok ödüle layık görüldüğünü de biliyorduk. Müslüm ile oyunculuğunu farklı bir noktaya taşımış Esen. Basında yer alan haberlere göre Esen, Müslüm için Amerika’ya giderek Hollywood yıldızlarının oyuncu koçluğunu yapan GretaSeacat’ten eğitim almış. Ayrıca film için 14 tane Müslüm Gürses şarkısı seslendiren Esen, bu yönüyle de şaşırttı. Ben filmde Müslüm Gürses’in kendi şarkılarının kullanılacağını tahmin ederken, Esen’in söylemesi oldukça zor Müslüm şarkılarını kendi seslendirerek büyük bir topun altına girdiğini söyleyebilirim. Tabi ki Müslüm gibi değildi şarkılar ama oldukça başarılıydı! 

KADERİN CİLVESİ
Ben Müslüm’ü Timuçin Esen’in oynadığını söyledim ancak, Müslüm’ün tüm hayatının beyazperdeye aktarıldığı filmde gençliğini de O Ses Türkiye yarışmasından tanıdığımız Şahin Kendirci canlandırıyor. Eşi Muhterem Nur’a ise Zerrin Tekindor hayat veriyor. Muhterem Nur’un koşulsuz sevgisi, her şeye rağmen Müslüm’ün yanında olması oldukça etkileyici… Müslüm’le bir aile dramına, bir başarı öyküsüne, bir de kaderin cilvesine şahit olduk! Müziğe olan tutkusundan vazgeçmeyen Müslüm’ün yoluna film boyunca ışık tutan usta oyuncu Erkan Can’ın replikleri adeta izleyicilerin de yoluna ışık tuttu! Filmle ilgili yazacağım çok şey, her sahne üzerinde konuşulacak çok nokta var. 
Ancak hala vizyonda olan film ile ilgili çok fazla detaya yer vermek istemiyorum. Sadece şunu söylemeliyim ki; bir biyografi filmi ancak bu kadar etkileyici olabilirdi…Film BoxOffice verilerine göre vizyona girdiği günden bu yana 2 milyonu geçen izlenme sayısına ulaştı. Yine basında yer alan haberlere göre hedef 10 milyon izleyici sayısına ulaşmakmış! Böyle giderse hedefe ulaşacağa benziyor! 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi