Hayat pahalılığı can sıkıyor

Emeklilerin, asgari ücretle geçinenlerin durumu malum…

13 Mart 2024 12:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Emeklilerin, asgari ücretle geçinenlerin durumu malum…
Dün de emekli vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntılardan söz etmiştim…
Döviz kurunda yaşanan artış ve buna bağlı olarak temel gıda ürünlerinde meydana gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürmeye devam ediyor.
Bilindiği üzere Ramazan ayında da fırsatçılar iş başına çıkıyor…
Özellikle temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları vatandaşı bir hayli zorluyor…
Ramazan ayını fırsat bilerek ürünlerde yapılan etiket değişimleri gözle görülebiliyor.
Tepki gösteren vatandaşlara ise döviz kurundaki artış girdi maliyetlerindeki artış bahane gösterilerek açıklamalar yapılıyor.
Birçok aile, gelirlerinin artan giderlerle başa çıkamadığını fark ediyor.
Temel ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla çalışmak zorunda kalıyorlar ve bu da aile bireyleri arasında zaman ve enerji kaybına yol açıyor.
Birçoğu, tasarruf edebilecekleri alanları kısıp, daha sıkı bir bütçeyle yaşamaya çalışıyor, fakat  bu da genellikle yeterli olmuyor.
Gençler için ise iş bulmak ve maaşlarını geçim masraflarını karşılayacak kadar yeterli hale getirmek giderek zorlaşıyor. Yüksek kira ve ev fiyatları, kredi kartı borçları ve artan eğitim maliyetleri, gençlerin finansal bağımsızlık yolunda karşılaştıkları engeller arasında başı çekiyor.
Hayatın giderek pahalı hale gelmesi, toplumun her kesimini etkiliyor ve bu durumun üstesinden gelmek için kolektif bir çaba gerekiyor.
Ancak, bilinçli ve stratejik adımlarla, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde bu zorlukların üstesinden gelebiliriz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Çolak 17 Mart 2024 12:22

Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına da krizlerle girdik ve beş yıldır da ağırlaşarak devam etmekte.. Yaşanan 14 kriz ve 17 kez kurtar bizi İMF; borçlanarak ekonomiyi döndürme hikayesi. Yorumlarınıza katılıyorum; tek yol krizden çıkış için yüksek teknoloji yatırımları için sistemin kurulması şart. Örnek Güney Kore nasıl başardı hikayesi anlamlı. Saygılarımla... Kalbe Yolculuk Bağışıklık ve İnflamasyonun Hikayesi Göl Kitap İstanbul.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi