Hayaller gerçekler

Boffin’den gelen -6 puan cezasının ardından Eskişehirspor için TFF 1. Lig defteri kapanmıştı

8 Temmuz 2020 12:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Boffin’den gelen -6 puan cezasının ardından Eskişehirspor için TFF 1. Lig defteri kapanmıştı. Artık 2. Lig’in hazırlıklarına başlanmış ve gelecek sezonun planları yapılıyordu. Koronavirüs arasının ardından genç futbolcuları daha fazla sahada göreceğimizi biliyorduk. Oynanan 4 maçta ki performans bir kesimi memnun etse de kimini tatmin etmedi. Ama gerçek şu ki bu kadroyla 2. Lig’de işimiz çok zor.
2. Lig, 2 hafta sonra veda edeceğimiz 1. Lig’den daha çok çetin geçecek ve tecrübe daha çok konuşacak. Bu tür liglerde tecrübenin ve kadro kalitesinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Eskişehir’in öz evlatlarına güveniyoruz ancak gerçek ortada. Ekremsiz, Metehansız, Mevlütsüz, Erdalsız bu iş olmaz. Bunu göz ardı edemeyiz.
Ne yazık ki İstanbulspor karşılaşmasında gösterilen performans, ‘lig bitse de gitsek’ havasındaydı. Eskişehirspor gibi bir vitrin takımda forma şansı bulan her oyuncu bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Önümüzdeki sezon için gençlerin şimdiden çok daha iyi performans sergilemesi ve umut vermesi gerekiyor. Şimdiye kadar beni tatmin eden bir performans ortaya çıkmadı.
Son 4 haftada sözleşme uzatmayan futbolcuların kadroya alınmamasına şahit oluyoruz. Çözüm bu olmamalı. Futbolcuların küstürülmemesi gerekiyor. Ne çektiysek bu zamana kadar kötü ayrılan futbolculardan çektik.
İmza atmayan futbolcuların kariyer planlanmalarına saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. Ancak gerçekler ortada. Menajerlerin dolduruşuna geldiklerini duyuyoruz. Şimdiye kadar gösterdikleri özverili performansları unutulmaz ancak ‘Beni Süper Lig’den istiyorlar’ sözleri hiç inandırıcı gelmiyor. Gerçek şu ki imza atmayan hemen hemen tüm futbolcuların şu dönemde Süper Lig’de forma giyecek düzeyde değiller. Kariyerinize ve kendinize yazık etmeyin…
TFF’nin aldığı karar doğrultusunda Bölgesel Amatör Lig’de maçlar oynanmayacak. EASKF Başkanı Sadri Atam’da bu kararın ardından Süper Amatör Küme’nin oynanmayacağını açıkladı. BAL’daki temsilcilerimiz Anadolu Üniversitesi ve Yunusemrespor, önümüzdeki sezon yine bu ligde mücadele edecek. Süper Amatör Küme’nin lideri Sağlıkspor’un da BAL’da oynayacağına kesin gözüyle bakılıyor. İkinci sıradaki Demirspor için de BAL’a çıkması için EASKF Başkanı Sadri Atam’ın girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Umarım bu gerçekleşir. Sağlıkspor ve Demirspor Bölgesel Amatör Lig’e yükselir. BAL’da dört Eskişehir takımını görmek futbolseverler için çok iyi olacaktır. Son 3-4 yılda BAL artık çekilmez bir hal almaya başlamıştı. Ancak Sağlıkspor ve Demirspor’un bu lige geri dönmesiyle  BAL’da ki eski heyecanı yeniden görebiliriz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi