Güzel futbolun karşılığı bu olmamalıydı

Eskişehirspor, ligin ilk 3 haftalık zor periyodu geride bıraktı. Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynanan karşılaşmalarda alınan 4 puan oynana

31 Ağustos 2013 19:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, ligin ilk 3 haftalık zor periyodu geride bıraktı. Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynanan karşılaşmalarda alınan 4 puan oynanan güzel futbolun karşılığı olmamalıydı.
Ligin ilk üç haftasındaki zorlu maç periyodu, Galatasaray ile oynanan karşılaşma ile sona erdi. Es Es, Bursaspor karşısında alınan galibiyet ile büyük bir özgüven kazanmış ve Fenerbahçe deplasmanına bu şekilde çıkmıştı. İstanbul’da oynanan mükemmele yakın oyunun karşılığında maalesef mağlup oldu. Ve son Galatasaray maçında bu zorlu periyot sona erdi. Yine hak etmediği 1 puana razı oldu Eskişehirspor. Rakibine nazaran iyi oyunu 1 puan olmamalıydı.
Bu 3 maçta alınan 4 puan oynanan güzel futbolun karşılılığı tabi ki değil… Eskişehirspor şu an değişim içinde. Yönetim ve teknik ekibin yanında, takım içinde de birçok değişiklik gerçekleşiyor. İlk 3 haftada ki zorlu maçlarda, maç tecrübesi olmayan genç oyuncuları oynatmak her baba yiğidin hakkı değil. Bunu sadece yürekli bir teknik adam yapabilirdi. Onu da Ertuğrul Sağlam gerçekleştirdi. Korkusuzca o oyuncuları sahaya sürmesi özellikle bu maçlarda, maç tecrübesi kazandırması, kaybedilen 5 puandan daha çok önemliydi.
İlk 3 haftada kazanılan 4 puandan daha çok aslında klişe olmakla beraber, başta Aytaç olmak üzere, Erkut, H.Hüseyin, Tarık gibi genç oyuncuları kazandık.
Bir de bu 3 haftada eksikleri bir kez daha görme şansımız oldu. Bu takıma gerçekten bir değil hatta 2 forvet lazım. Oynanan güzel futbolun yanında forvetteki etkisizlik 3 maçta 4 puan toplamamızın en büyük sebebidir. Belki bitirici bir forvet olsaydı, şuan 9 puanlı tek takım olabilirdik.
Yerinde bir forvet transferi gelecek adına iyi yerlere getirebilir Eskişehirspor’u. Çünkü bu potansiyelin yanında futbolcuların arzulu ve coşkulu futbolu Es Es’i hedefe kolayca ulaştıracak gibi görünüyor.
3 haftada kaybedilen 5 puan büyük bir kayıp olmamasının yanında alınan 4 puanda pek tatminkar olmayabilir. Ama ben Eskişehirspor’un geleceğinin parlak ve aydınlık olduğunu düşünüyorum.
 
Zemine ne oldu
Tarık Uslu zamanında Türkiye’nin en iyi zeminine ne oldu? Bunu sadece biz fark etmedik. Basın toplantısında konuşan Fatih Terim’de fark etmiş. Eskişehir’de iyi zeminlerde oynamaya alışkını diyen Terim gibi taraftarlar hatta tüm futbolseverler bizim zemine ne olduğunu anlamıyor.
‘10 Numara’ olabilir
Genç oyuncu Erkut’un biraz daha zamanı var. Ertuğrul Hoca onu ’10 Numara’ mevkiisin de oynatıyor. Ancak kendisini fiziksel açıdan geliştirmesi gerekiyor. Ve de tabi ki de maç tecrübesine ihtiyacı var. Kumaşı iyi, çalışma arzusu ve her gün daha çok üstüne koyabilirse yep yeni bir ’10 numara’ oyuncumuz olabilir.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi