Genç YouTuber'lar hayatını kaybetti

Serkan Açıkgöz yazdı

8 Temmuz 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Popüler Youtuber ekibi High On Life grubunun 3 üyesi hayatlarını kaybetti. YouTube'ta 1.1 milyon takipçisi bulunan High On Life ekibi bu kez geçirdikleri feci kaza ile gündemde. High On Life grubunun üyeleri Alexey Lyakh, Ryker Gamble ve Megan Scraper; içerik üretmek için gittikleri bölgede kaza geçirerek hayatlarını kaybettiler. Kanada’nın British Colombia bölgesinde yaşanan olayda; içerik oluşturmak ve eğlenmek için bölgede bulunan High On Life grubunun üyeleri: Ryker Gamble, Alexey, Lyakh ve Megan Scraper, Shannon Şelalesi’nden düşerek hayata gözlerini yumdu. Grubun kanalında 1.1 milyon takipçisi ve 500 binden fazla abonesi bulunuyor.
 
 
Lenovo Watch X 15 saniyede tükendi!
 
Geçtiğimiz Cuma günü satışa sunulan Lenovo Watch X, sadece 15 saniye içerisinde tükendi. Watch X, bu yılın başlarında çıkan Watch 9'un gelişmiş bir versiyonu olarak lanse edildi. Akıllı saat şu an Çin'de 45 dolar gibi bir fiyat etiketi ile satılıyor.
 
 
Kılıflar akıllanıyor
 
Philip Frenzel isimli Alman öğrenci, akıllı telefonların zarar görmesini engellemek için yenilikçi bir kılıf geliştirdi. Frenzel'in AD (aktif durdurma) adını verdiği telefon kılıfı, telefon yere düşerken bunu algılayabilen sensörlere sahip. Philip Frenzel adlı bir Alman mühendislik öğrencisi, mobil hava yastığı gibi işleyen bir kılıf tasarladı. Kılıf, telefonunuz elinizden kayıp gittiğinden bunu algılıyor, düşerken bünyesinde barındırdığı metal yayları açarak telefona zarar gelmesini önlüyor. Normalde kasa içine saklanan sekiz metal yay, telefonu darbelerden korumak ve darbeyi yumuşatmak için betona çarpmadan önce açılıyor.
 
 
İran'da Instagram yasak
 
İran, suistimallere sebep olduğu gerekçesiyle ülkenin en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Instagram'ın kullanımını yasaklıyor. İran Başsavcı Yardımcısı Muhammed Musaddık, ülkede Instagram kullanımının yasaklanacağını belirtti. Başkent Tahran'daki başsavcılık binasında düzenlediği basın toplantısında Musaddık, ülkede en çok kullanılan sosyal medya ağlarından Instagram'ın yasaklanacağını söyledi.
 
 
Çinliler seri üretime geçti
 
Çinli teknoloji devi Baidu'nun sürücüsüz otobüsleri seri üretime başladı. Bu araçlar çok yakında Çin sokaklarında kullanılacak. Şirket, Apolong adını verdiği bu otobüslerin kullanımına öncelikle Çin'deki kentlerde başlanacağını ancak ilerisi için yabancı pazarların da hedeflendiğini belirtti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi