Felsefe yapmak daha kolay

Prestij niteliğindeki karşılaşmayı iyi bir oyunla kazanmak ve sezonu galibiyetle kapatmak güzeldi. Maçın bence en güzel yanı, Özgür Çek’in iki harika

20 Mayıs 2013 19:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Prestij niteliğindeki karşılaşmayı iyi bir oyunla kazanmak ve sezonu galibiyetle kapatmak güzeldi. Maçın bence en güzel yanı, Özgür Çek’in iki harika golüydü.
Aklıma 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe’de forma giyen Alex’in Samsunspor’a attığı rövaşata gol geldi. Rövaşata denilince ilk olarak akıllara Alex’in o golü gelirdi. Ancak şimdi ve ileride Özgür’ün bu inanılmaz golü gelecek. Son haftalarda Türk futbolundaki çirkin görüntüleri bir anda unutmamızı sağladığı için Özgür’e teşekkür ediyorum.
***
Maçın teknik taktik kısımlarına girmeyeceğim. Maçtan sonra Ersun Yanal’ın basın toplantısındaki ‘Felsefe yapacağım’ sözlerine değineceğim…
Ersun Yanal, Türkiye’de son zamanlarda en çok felsefe yapan hocalardan birisi. Bunu kendisinin kabul etmesi gerekiyor. Onun söylediklerinden şu an herkes bunalmış durumda. Türk futbolunun değerli ve önemli isimlerinden birisidir Ersun Yanal, buna katılıyorum. Ancak Eskişehirspor’un iyi veya kötü oynadığı her oyundan sonra kendi hatalarını değerlendirmek yerine takımın gidişatını değerlendirmesi, uzun ve soluksuz bir şekilde Türk futbolunun çirkin görüntülerini, futbolseverlerin sıkıldığı bir ortamda anlatması felsefeden başka bir şey değil.
Sezonun son maçında soru sormamızı engellemesi ise şovdan başka bir şey değildi.
***
Türkiye’de televizyon karşısında Ersun Yanal’ın mantıksız söylemlerinin yer bulacağı birçok platform var.
Bence gidip oradaki platformlarda Türk futbolunun sorunlarını konuşabilir. Ama kendisini anlayışla karşılamamız gerekiyor.
Çünkü 1 buçuk senede Eskişehirspor’u bir seviyeye taşıyamadığını kendisi de çok iyi biliyor…
Bunları konuşmak yerine felsefe yapmak daha kolay…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi