Felaket Dünya'yı teğet geçiyor

Serkan Açıkgöz yazdı

19 Kasım 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba sevgili okurlarım. Bu hafta birbirinden ilginç teknolojik yeniliklerle sizlerleyim. İlk önce Dünyamızı teğet geçecek olan bir asteroidden bahsedeceğim. 5 kilometre yarıçapındaki Dev asteroid ‘Phaethon’ 17 Aralık’ta Dünya'nın çok yakınından geçecek. Dünya’ya 10 milyon kilometre mesafeden geçecek gök taşı, 5 kilometre yarıçapında. Asteroid’in herhangi bir kente düşmesi durumunda büyük bir felaket kaçınılmaz olacaktı. Astronomlar, asteroidin gezegenimiz için hiçbir tehdit taşımadığını kaydettiler.
 
 
Düşmanı kör edecek Türk teknolojisi
 
Türk mühendisler geliştirdi. Özgün olarak geliştirilen Koral, dünya üzerinde sayılı ülkelerin envanterinde bulunuyor. Radarların karıştırılıp aldatılmasını sağlayan sistem, düşman ülkelerin hava savunma sistemlerinde önemli bir zafiyet oluştururken Ordumuz’un gücüne güç katacak. Son dönemde dünya genelinde yaşanan savaşlarda ve krizlerde elektronik/teknolojik harbin önemi de gün yüzüne çıktı. Ülkemizdeki birçok savunma şirketi, elektronik harp konusunda hassasiyet göstererek savunma sanayisinin güçlendirilmesi konusunda çaba sarf ediyor.
 
 
Facebook sonunda ohh dedirtti
 
Facebook oyun ve uygulama davetlerinin durdurulacağını duyurdu. Facebook'ta oyun oynayanların arkadaşlarına sık sık gönderdikleri oyun ve uygulama davetleri sonunda tarih oluyor. Birçok kullanıcının hâlihazırda engellediği bu davetler, bir zamanlar Facebook’un büyüme stratejisinde kritik bir rol oynamıştı. Oyunların davetleri birden kesilmeyecek. Facebook, bu özelliği kademeli olarak kaldıracaklarını ve 6 Şubat 2018 tarihinde tamamen biteceğini belirtti.
 
 
Hindistan çareyi Türkiye'de buldu
 
Dünyanın en uzun demiryolu ağlarından birine sahip olan Hindistan, kazaların önüne geçebilmek için, Türkiye'de geliştirilen Ray Kırığı Algılama Sistemi'nden yararlanmaya karar verdi. Demiryolu işletmeciliğinde en önemli sorunlardan birisi olan raylardaki kırıkların tespitine yönelik Türk mühendislerin geliştirdiği çözüm, Hindistan'da büyük bir ilgiyle karşılandı. Sistemin, test sürecinin ardından bu ülkede kullanılması planlanıyor.
 
 
Volvo'dan uçan araba hamlesi
 
Volvo'nun ana şirketinin, ABD menşeli bir teknoloji Start-Up'ı Terrafugia’yı satın almasıyla, uçan arabaların önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya çıkabileceği tahmin ediliyor. Terrafugia'dan yapılan açıklamada, satın alma sonrasında gelecek finansman sonrasında Transition adlı, hem karada hem de havada seyahat edebilen, hibrit aracın piyasa çıkışının hızlandırılacağı bildirildi. İki kişilik bir kabine sahip olan araç, bir dakikadan kısa bir sürede açılabilen kanatlarıyla ilk uçuşunu 2009 yılında gerçekleştirdi.
 
 
Ters takla atan robot herkesi korkuttu!
 
 
Geleceğe şekil veren firmalardan olan Boston Dynamics, Atlas robotunun geliştirilmiş versiyonu ilgiyle karşılandı. Bu robot ters takla atabiliyor ve izlerken insana karışık duygular yaşatıyor! Alphabet, Boston Dynamics'i Haziran ayında SoftBank'a sattıktan sonra Atlas robotundaki güncellemeleri pek görememiştik. Birkaç gün önce kendi SpotMini robotunun bir kısa videosunu gösteren şirket, şimdi ise Tokyo 2020'de rahatça jimnastik hareketleri gerçekleştirebilecek Atlas robotunun yeni videolarıyla tekrar karşımıza çıktı. Yeni videonun çoğu Atlas'ın düz sıçrama ve stabilize yeteneklerini gösteriyor. Ancak videonun sonu dün sosyal medyada en çok konuşulan olaylardan biri oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi