ESTÜ Fen Fakültesi nasıl kurtulur?

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi’nden bölünerek 18 Kasım 2018’de kuruldu. ESTÜ kurulurken İki Eylül Kampüsü (Hasan Polatkan Havaalanının bulunduğu Muttalip yakınındaki Kampüs) de ESTÜ’ye bağlandı.

16 Şubat 2024 09:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi’nden bölünerek 18 Kasım 2018’de kuruldu. ESTÜ kurulurken İki Eylül Kampüsü (Hasan Polatkan Havaalanının bulunduğu Muttalip yakınındaki Kampüs) de ESTÜ’ye bağlandı.
İki üniversitesi böylelikle fiziken de ayrılmış oldu. Bir fakülte hariç! 
Fen Fakültesi! Yunus Emre Kampüsü’nün içinde kaldı. ESTÜ’nün en etkili en bilinen fakültesi fiziken Anadolu Üniversitesi’nin içinde kalmış oldu. Eğitim öğretim faaliyetlerini burada sürdürüyor.
Öğrenciler ve Öğretim Elemanları zaman zaman Yunus Emre Kampüsüne girerken zorluk yaşıyor. Yemekhane ayrı problem. ESTÜ Fen Fakültesi öğrencileri Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü izin verirse Anadolu Üniversitesi Öğrenci Yemekhanesinden yararlanabiliyor. Öğle Yemeği için 2 Eylül Kampüsüne gidemeyeceklerine göre!
ESTÜ Fen Fakültesi’nin ülkemizde Fen Fakültesi olarak projelendirilmiş çok özel bir bina. Laboratuvarları ona göre dizayn edilmiş ve Fen Fakültesi’nde Türkiye’nin en iyi bilimsel araştırma yapabilecek araştırma laboratuvarları var. Çok sayıda yüksek teknoloji araç gereç bulunuyor…
ESTÜ çaresiz olarak bu parasızlıkta 2 Eylül Kampüsüne Fen Fakültesi yapılmasının planlandığını duyuyoruz.
Şaşırdık çünkü ESTÜ’nün gelirleri diğer üniversitelerimiz gibi yüksek değil! Tabir yerindeyse kasası boş!
Diyelim yeni fakülte yapıldı! Şimdi Fen Fakültesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren yaklaşık 25.000 m2 kapalı alana sahip Fen Fakültesi ne olacak?
Taşınması mümkün olmayan bunca yüksek teknoloji araç gereç ne olacak? Çöp mü olacak?
Ülkemizin 3 Nanoteknoloji laboratuvarından biri olan tesis nasıl taşınacak? İmkansız olduğu söyleniyor!
Aslında çok net bir çözümü var bu işin! Ülke kaynaklarını boşa harcamaktansa fakülteyi Anadolu Üniversitesi’ne bağlarsanız olur biter!
Fen Fakültesi Anadolu Üniversitesine bağlandığı halde hem Anadolu Üniversitesi yerlerde sürünen bilimsel yayın sayısını arttırmış olacak hem de ESTÜ bu parasızlıkta bina yapmak zorunda kalmayacak.
Dahası fakülteyi Anadolu Üniversitesi’ne bıraktığı için YÖK’ün onayıyla belli bir kaynakta alabilir…
İki Rektör Fuat Erdal ile Adnan Özcan bir araya gelip konuşsa da bu sorun çözülse olmaz mı? Bu arada özellikle iktidar partisi milletvekillerimiz Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu’nu da bu konuda haberdar etmiş olalım 

 

KIZILDELİ KAHİN!

Sosyal medyada gelecekten haber veren ilginç hesaplar var. Kimisini takip ediyorum. Kimini saçma buluyorum…
Ama takip ettiğim bir hesap var, söyledikleri çıkıyor…
-Kızıl Deli Kahin, mahlasını kullanıyor! Dün bütün Türkiye’nin gündeminde yer aldı.
Erzincan’da yaşanan altın madeni faciasıyla ilgili günler öncesinden "tedbir alın" diyerek uyarıda bulundu. Daha sonra da  "ben demiştim" paylaşımıyla yeniden gündem oldu...
Erzincan'ın İliç ilçesinde 'Anagold Madencilik' tarafından işletilen altın madeninin bulunduğu bölgede yaşanan faciadan beş gün önce hesaptan şu paylaşım yapılmıştı:
-Düşte göründü tedbir alın geç olmadan... Altın firması dağı terk ederken ardından patlar siyanür havuzu, koca bir nehir, koca bir ilçe zehre boğulur, yarısı oyulmuş dağ tel tel dökülür.
Kızıl Deli Kahin" ismini kullanan hesap, yaşanan maden faciası sonrası "Tedbir alın demedim mi?" paylaşımıyla yeniden gündeme geldi ve şu sözleri kullandı:
-Önlem alınmaz boşluk varsa, liyakat yoksa, denetim yoksa bela o ülkede kaderdir.
Yani kaderi belirlemek akıl ile mümkün ama nerde..."
 

DENETMENLERİ DENETLEMEK GEREKİR!

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, maden faciasının ardından yaptığı açıklamada altını çizdiğim bir bölüm var:
- En son denetim görevimiz buraya ağustos 2023’te yapılmış. Ağustosun başında buraya heyet gönderdik. Onların yaptıkları denetimlerde dün gerçekleşen kazayla alakalı herhangi bir tespit yok. Kazaya neyin sebebiyet verdiğiyle ilgili araştırmamız devam ediyor!
…/…
Demek ki bundan sonra denetim yapılan heyeti de denetlemek gerekir.
 

HAYAT DERSİ!

Einstein’dan Gençlere 10 hayat dersi:
1) Hata yapın
2) Anı yaşayın
3) Değer yaratın
4) Bolca soru sorun
5) Bugüne odaklanın
6) Hayal gücü güç verir
7) Azim paha biçilmezdir
8) Bilgi deneyimden gelir
9) Merakınızın peşinden gidin
10) Kuralları öğrenin daha iyi oynayın.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Kendinize ait olan bir hayatı, başkalarını memnun etmek için heba etmeyin.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi