Eskişehir merkezden çekilen MHP ilçelerde gaza bastı!

MHP İl Başkanı İsmail Candemir’in Eskişehir teşkilatına kazandırdığı vizyon ve beyefendi kişiliği bir yana…

8 Mart 2024 09:02
A
a
Sütiş Eskişehir
MHP İl Başkanı İsmail Candemir’in Eskişehir teşkilatına kazandırdığı vizyon ve beyefendi kişiliği bir yana…
Yapıcı politikalarıyla siyasi yelpazenin her kesimden insanı birleştirme becerisi sadece MHP İl Teşkilatı’na değil Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AK Parti’ye de önemli katkılar sağladı.
ESTV’de 10 Ocak’ta konuk ettiğimiz Candemir, "2019 yerel seçimlerinde niye kaybettik öz eleştirisi  yaptığımızda yeteri kadar istişare etmediğimizi, ortak hareket etmediğimizi aday tespitlerinde meclis üyelerin tespitinde gerekli özeni göstermediğimizi fark ettik. Bunu bu seçimde ortadan kaldıralım dedik. Tek SKM.   Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'den görevli arkadaşlarımız ortak programlar hazırlıyorlar. Bugün sabah itibariyle başladı” demişti.
Candemir’in bu sözlerin üzerinden çok değil 40 gün sonra AK Parti yönetiminin sözünde durmaması üzerine ittifakta ayrılık rüzgarları esmeye başladı.
AK Parti'nin Odunpazarı ve Tepebaşı listelerinin 3. sıralarına, anlaşılmasına karşın MHP'li isimler yazılmayınca Büyükşehir Belediye Meclisine söz konusu iki ilçeden MHP’lilerin girme imkanı kalmadı.
Bu durum üzerine MHP, AK Parti ile birlikte kullandıkları Seçim Koordinasyon Merkezi’nden çekildi.
Anlayacağınız…
Merkezde, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda AK Parti’nin Meclis üyeliklerinde sözünü tutmaması üzerine MHP Teşkilatları seçim çalışmalarını kendileri yürütür hale geldi. MHP iletişim gruplarından bu karar, partililere de duyuruldu. 
MHP teşkilatları ittifaktaki anlaşma gereği Alpu, Çifteler, Mihalıççık ve Seyitgazi’de kendi başkan adaylarına tam gaz destek veriyor, sahada çalışmalarını yürütüyor.
Hasılı…
Daha Meclis üyeliğinde ittifak sözlerini yerine getiremeyen bir anlayış, talip olduğu şehrin yönetimi konusunda ne yapar, varın siz düşünün…

Haydar Çorum büyükşehir adaylarına notunu vermiş

DSP’li Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ile yaptığımız program, Eskişehir’de güçlü lobisi olan Mihalıççıklılardan büyük beğeni aldı.
Gelen yorumlara bakılırsa Haydar Çorum’un, ilçeye kazandırdığı pek çok kalıcı eser ve kültürel varlık bir tarafa…
Üreticilere sunduğu belediye katkıları da büyük beğeni toplamış.
Yunus Emre diyarında sadece hizmetleri değil siyasetten uzak yapıcı üslubuyla takdir toplayan Başkan Çorum’dan, Mihalıççık’ta vatandaşlarla buluşan CHP’nin Büyükşehir adayı avukat Ayşe Ünlüce ile AK Parti’nin Büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu’nun performansını karşılaştırmasını istediğim.
Çorum, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği döneminde tanıdığı Ayşe Ünlüce’yi eğitimli, liyakatli, adaletli, hakimliğin verdiği tecrübeyle adaletli ve şehri tanıyan bilgili, birikimli zarif bir kadın olarak tarif etti ve ekledi:
“Bürokrasisi ve duruşuyla, şehrin muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kadınlarla iyi ilişkisi olan birisi… Özellikle son dönemde kırsal belediye başkanı olarak işlerimin yüzde 95’ini Ayşe Ünlüce ile çözdüm. Ayşe Hanım ilçemizde halkla buluştuktan sonra belediyemizi de ziyaret etti ve her zamanki nezaketiyle göz doldurdu” diye konuştu.
Nebi Hatipoğlu’nun, Mihalıççık’ta halka hitap erken kullandığı, “Geçen seçim bir yanlışlık olduysa da bu seçimde bu yanlıştan döneceğinizi düşünüyorum” ifadesine Haydar Başkan çok bozulmuş.
“Talihsiz bir konuşma” diye tanımladığı bu hitabeti Hatipoğlu’na yakıştıramadığını dile getiren Çorum, “İnsanların tercihine yanlış diyemezsiniz. Ve dediğim gibi böyle bir üslup hani şu anda zaten milletvekilimiz. Bence çok nezaketsiz bir davranış oldu. 31 Mart’ta Mihalıççık halkının tercihinin ne kadar doğru olduğunu bire bir yaşayacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Yorum sizin…

Yeniden Refah Partisi yükselişte

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlere ise tek başına katılma kararı aldı. 
YRP; özenle belirlenmiş adaylarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Genel Başkan Fatih Erbakan’ın liderliğinde yükselen bir ivme yakalayan YRP, AK Parti’nin korkulu rüyası haline geldi.
Anketlerde ülke genelindeki oy oranı yüzde 4’leri geçen YRP, oy geçirgenliği bakımından daha çok AK Parti’deki kopuşu artırıyor.
Ekonomik kriz, emekli, asgari ücretli, dar ve sabit gelirlilerin adeta burnundan soluduğu şu dönemde tepkili AK Parti’lilerin YRP’ye yönelimini artırmış gibi görünüyor.
YRP lideri Fatih Erbakan, 9 Mart Cumartesi günü Eskişehir’e gelecek. 
Erbakan, başta Büyükşehir adayı eski Vali Kadir Çalışıcı, Tepebaşı adayı Tacettin Sarıoğlu ve Odunpazarı adayı Dinç Biçer’e destek isteyecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi