Eskişehir'in rantını kim paylaştıracak

2019 seçimlerinden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şu cümleyi söylemişti: Bu şehri rantçılara teslim etmeyeceğim!

12 Ekim 2023 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
2019 seçimlerinden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şu cümleyi söylemişti:
-Bu şehri rantçılara teslim etmeyeceğim!
Ve çok önceden söylediği bir başka cümle:
-Ben buradan gidersem şehri çok güzel yağmalayacaklar!
…/…
Yıllar önce belediye başkanı olmak bu kadar önemli değildi. Aklının kıyısından köşesinden siyaset geçenlerin hedefi milletvekilliği olurdu…
Türkiye büyüdü, gelişti…
Şehirlerin hepsi birer rant merkezi haline geldi. Haliyle şehirlerdeki belediye başkanları da o rantın paylaşılmasını sağlayan etkili kişilerden biri oldu! 
Bu nedenle günümüzde siyaset yapanların, siyasete atılanların öncelikli tercihi belediye başkanlığı oldu. Milletvekilliği tercihi ise ikinci planda kaldı…
Bakın partilere milletvekilleri bile belediye başkanı olmak istiyor. Belediyelerin bütçesi, özellikle büyükşehirlerde birçok bakanlığın bütçesini aştı. İşte böylesine büyük bütçe belediye başkanlarını beş yıl boyunca en kudretli kişiler arasında olmasını sağladı. Şehrin tanınan, bilinen iş adamları belediye başkanı ile samimi olabilmek için “türlü numaralar” çevirmeye başladı.
Şehirlerde “yüksek oranda para kazanan” kişiler için belediye başkanının A partisinden ya da B partisinden olmasının önemi yoktur. Onlar için kriter, “işlerin tıkırından gitmesinden” ibarettir. 
Ancak belediye başkanlarını belirleyen asıl kesim ise “akçeli işlerle” “rantla” pek de ilgisi olmayan şehirdeki işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf ve öğrencilerdir…
Yaklaşan seçimlere bir kez daha bu şekilde bakmak gerekir. Eskişehir’in rantı kim nereye nasıl dağıtacak…

İSRAİL SEBEP HAMAS SONUÇ!

Öğretim üyesi Dr. Yüksel Hoş, Hamas’ın son saldırısını farklı bir bakış açısıyla değerlendiriyor:
-Kafeste büyümüş, izole edilmiş, travma içerisindeki bir hayvan dışarı çıktığında nasıl merhamet beklemek mümkün değilse 350 km²'lik alanda 2,5 milyon insanı tutarsanız ilk dışarı çıktığında yapacakları şey pek de barışçıl değildir. 
-Savaşta haklı/haksız diye analiz edilirken bu da hesaba katılmalıdır. İnsanların beşeri yaşam alanlarını ellerinden alır, daraltırsanız kendilerini ya da sizi öldürürler. İsrail sebeptir Hamas da sonuç.

PAYLAŞIN GÖRELİM!

Avrupa Birliği Komiseri Thierry Breton,  Twitter yeni ismiyle X’de  'İsrail-Filistin çatışmasına' dair "dezenformasyon ve yasa dışı içerikler yayılıyor" diyerek bu içeriklerin kaldırması için Elon Musk'a 24 saat verdi.
Ve Elon Musk'ın AB'ye yanıtı: 
-Politikamız her şeyin açık kaynak ve şeffaf olmasıdır. Bahsettiğiniz ihlalleri kamuoyunun da görebilmesi için paylaşın, görelim!
…/…
Dezenformasyonun düzeltilmesinin iki yolu vardır. Birincisi gerçeğini yayabilirsiniz. İkincisi o dezenformasyondan daha büyük ve daha güçlüsünü yaparsınız…
İnsanlar her zaman yalanın büyüğünü daha inandırıcı bulur!

BAŞIBOŞ ATLAR SORUNU!

Sokak hayvanları denince aklımıza ilk olarak kedi ve köpekler geliyor. Oysa şehir merkezlerindeki atlar da başıboş hayvanlar arasında. Üstelik köpekler küpeli olurken birçok at küpesiz olarak mahalle arasındaki parklarda otluyor, sokaklarda dolaşıyor…
Emek, Erenköy ve 71 Evler, Fevzi Çakmak, Şarhöyük, Sakintepe gibi mahallelerde park ile caddelerde görünen atlar vatandaşları da tedirgin ediyor. 
Kedi ve köpeklere önem gösteren belediyelerin başı boş atlar konusunda da aynı hassasiyeti göstermeleri bekleniyor. 

DÜŞÜN!

Konuşmadan önce düşün;
Gereği var mı?
Şefkat barındırıyor mu?
Kimseyi incitebilir mi?
Sessizliği bozacak kadar değerli mi?

GÜNÜN SÖZÜ!

En büyük iletişim problemimiz: Anlamak için dinlemiyoruz, cevap vermek için dinliyoruz.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi